Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Αναβολή για το GP του Μπαχρέιν


Οι κοινωνικές αναταραχές που λαμβάνουν χώρα στο Μπαχρέιν δεν μπορούσαν παρά να αφήσουν σε δεύτερη μοίρα το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, το οποίο ήταν ορισμένο για τις 12-13/03, αλλά τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί...

“Η χώρα πρέπει να εστιάσει σε τρέχοντα θέματα εθνικού συμφέροντος και αφήνει τη διοργάνωση του αγώνα της F1 στο Μπαχρέιν για αργότερα”, ήταν η αρχική δήλωση του Πρίγκιπα της χώρας, Πρινς Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Καλίφα.

Στη συνέχεια ο κάτοχος του θρόνου τόνισε: "Μολονότι ο Μπέρνι Εκλστόουν ξεκαθάρισε ευγενικά ότι η απόφαση για τον αγώνα ήταν αποκλειστικά του Μπαχρέιν, αισθανθήκαμε ότι ήταν σημαντικό για τη χώρα να στρέψει την προσοχή της στα άμεσα θέματα του εθνικού συμφέροντος. Θα ήθελα να εκφράσω την προσωπική ευγνωμοσύνη μου στον Μπέρνι Εκλστόουν για την στήριξη και την κατανόησή του".
Ο εμπορικός διευθυντής της F1, Μπέρνι Έκλεστοουν, είχε δώσει την ελευθέρας στον Πρίγκιπα του Μπαχρέιν, για να αποφασίσει αν η χώρα του μπορούσε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του πρώτου Γκραν Πρι για το 2011. Από τη στιγμή που δεν άκουσε αυτό που επιθυμούσε, συναίνεσε στην απόφαση περί αναβολής, αλλά όχι και ακύρωσης του αγώνα.

Η αναβολή του αγώνα ήρθε λίγες ώρες μετά την ακύρωση των επίσημων δοκιμαστικών. Η έναρξη της νέας περιόδου αναμένεται τώρα να μετατεθεί για τις 27/03, επί αυστραλιανού εδάφους.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό οι δοκιμές εξέλιξης θα συνεχιστούν στο Μοντμελό της Ισπανίας (08-11/03). Εκεί θα προετοιμαστούν οι ομάδες για τον έναρξη της νέας περιόδου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες