Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Citigroup: "Αγοράστε ελληνικά ομόλογα"


«Εκμεταλλευτείτε τις χαμηλές αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων τώρα» προτείνει στους επενδυτές η Citigroup, η οποία σε σημερινή της έκθεση συστήνει την αγορά τριετών ελληνικών ομολόγων, με κουπόνι 5,5%, στις 1.165 μονάδες βάσης και την ταυτόχρονη αγορά τριετών CDS στις 1.050 μονάδες βάσης... Ταυτόχρονα, η Citigroup δίνει και τις εκτιμήσεις της για την πορεία που θα διαγράψουν τα ελληνικά ομόλογα με βάση τον τύπο αναδιάρθρωσης χρέους, στον οποίο ενδέχεται να προχωρήσει η χώρα μας.
Ειδικότερα, τέσσερα είναι τα σενάρια της Citigroup για τη μελλοντική πορεία των ελληνικών ομολόγων ανάλογα με τις τέσσερις «μορφές» αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Πρώτον, εάν η Ελλάδα, λέει η Citigroup αποφασίσει αναδιάρθρωση σύντομα, ακόμα και με "haircut" της τάξεως του 50%, εκτιμά ότι οι επενδυτικές της προτάσεις θα σημειώσουν ισχυρές αποδόσεις. Δεύτερον, αν η αναδιάρθρωση είναι τέτοιου τύπου που θα επιφέρει διαφορετικά επιτόκια σε διαφορετικές ωριμάνσεις, η αύξηση της απόδοσης θα είναι σε κάθε περίπτωση ακόμη μεγαλύτερη, σύμφωνα με τον οίκο. Τρίτον, αν η αναδιάρθρωση είναι εθελοντική, π.χ. με πρόταση ανταλλαγής ομολόγων με νέα, ένας επενδυτής θα μπορούσε να μην συμμετάσχει αν η ανταλλαγή είναι λιγότερο ελκυστική από το προφίλ αποπληρωμής λόγω της βάσης. Τέλος, η Citigroup δίνει τις εκτιμήσεις της και σε περίπτωση που η Ελλάδα τελικά δεν προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους. Τέταρτον, λοιπόν, εάν η Ελλάδα αποφύγει την αναδιάρθρωση, αν η αναδιάρθρωση είναι εθελοντική, π.χ. με πρόταση ανταλλαγής ομολόγων με νέα, ένας επενδυτής θα μπορούσε να μην συμμετάσχει αν η ανταλλαγή είναι λιγότερο ελκυστική από το προφίλ αποπληρωμής λόγω της βάσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες