Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΕΙΘ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ ΛΟΥΚΕΤΟ...


Οι αντοχές των φοιτητών του ΑΤΕΙΘ έχουν αρχίσει και εξαντλούνται!!!
Οι καθηγητές μας ήδη από τις 24 Ιανουαρίου έχουν αρχίσει τις κινητοποιήσεις τους με σκοπό την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους διεκδικώντας ουσιαστικά τα αυτονόητα!!
Ειδικότερα :

Εδώ και περίπου ένα μήνα οι καθηγητές μας κάνουν επίσχεση εργασίας. Λόγω του ότι δεν είχε αντίκρισμα αυτή τους η πράξη κατέφυγαν σε δραστικότερες λύσεις, όπως η κατάληψη της σχολής που πραγματοποιήθηκε στις 9/2- 11/2 καθώς και στις 17/2 - 23/2. Το κακό είχε ξεκινήσει τον Οκτώβρη εφόσον έκτοτε δεν έχουν πληρωθεί, βάζοντας μέσα σε όλα αυτά και την παρακράτηση του δώρου των Χριστουγέννων Οι καθηγητές μας φρόντισαν μέσα στο ακαδημαϊκό έτος να είναι σωστοί απέναντι μας και απέναντι στις υποχρεώσεις τους. Παρ' όλα αυτά η εξεταστική μας ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί και είμαστε στα πρόθυρα να χάσουμε ακόμα και το εξάμηνο μας! Δεν κατηγορούμε όμως σε καμία περίπτωση γι' αυτήν την κατάντια τους καθηγητές μας, αντ' αυτού κατηγορούμε το κράτος που δεν είναι σωστό απέναντι σε εκείνους και σε εμάς.
Μείζον θέμα αποτελεί και η μείωση του προϋπολογισμού. Για να καταλάβετε, ενώ πέρσι ο προϋπολογισμός μας ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ και φέτος μόλις 6εκατομμύρια, η μόνη λύση που έδωσε το υπουργείο ήταν να μεταφερθούν χρήματα από το 2011 στο 2010 για να καλύψουν το χρωστούμενο ποσό. Αν δηλαδή τα 2εκατομμύρια δοθούν στο 2010 για να συμπληρωθούν οι ελλείψεις και τα υπόλοιπα στο 2011 τότε αυτά που απομένουν πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες δυο 6μήνων. Αυτό ακόμα και σήμερα να πραγματοποιηθεί ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των καθηγητών, τον Ιούνιο για ακόμα μια φορά θα βρεθούμε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα.
Άλλο ένα θέμα που μας απασχολεί είναι η μείωση του έκτακτου προσωπικού. Το ποσοστό τους στο ΤΕΙ είναι της τάξεως του 75% του συνόλου των διδασκόντων, το κράτος λοιπόν θέλει να επιφέρει μείωση 40% επιβαρύνοντας έτσι την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία καθώς η επικείμενη μείωσή τους μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Για να καταλάβετε στο δικό μας τμήμα εργάζονται 4 μόνιμοι, 16 έκτακτοι καθηγητές, και κάποιοι συνεργαζόμενοι για λίγες ώρες από άλλα τμήματα. Εφαρμόζοντας αυτήν τη ρύθμιση ο αριθμός των καθηγητών θα μειωθεί δραματικά και προφανώς θα είναι αδύνατο οι διδακτικές ώρες να καλυφθούν από τους απομείναντες, οι οποίοι ενδεχομένως δεν καλύπτουν όλα τα αντικείμενα σπουδών.
Όλα τα παραπάνω 'πειράματα' έχουν μεγάλο αντίκτυπο στους φοιτητές. Το ΑΤΕΙΘ υπολειτουργεί μέσα στην εξεταστική! Ως αποτέλεσμα της μείωσης του προϋπολογισμού μετά από κάποιο χρονικό διάστημα δε θα είναι εύκολο να παρέχεται η δωρεάν σίτιση στους φοιτητές, καθώς επίσης δε θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης των υλικών και μέσων διδασκαλίας που χρειαζόμαστε ως φοιτητές κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Όσον αφορά τον αντίκτυπο από τη μείωση των καθηγητών; Μειώνοντας τους καθηγητές μας πολλά από τα μαθήματα τα οποία υποστηρίζονταν από 2 καθηγητές στο παρελθόν απομένουν με έναν, αντιστοιχώντας όμως τριάντα και σαράντα φοιτητές σε έναν διδάσκοντα τα μαθήματα, κυρίως τα εργαστηριακά, θα φτάσουν σε σημείο να μη μπορούν να λειτουργήσουν εφόσον θα θεωρούνται υπεράριθμα.

Τελειώνοντας αναφέρω τα αιτήματα των καθηγητών :

. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας με την αύξηση των δαπανών για τα ΤΕΙ
. Ανανέωση όλων των συμβάσεων για το εαρινό εξάμηνο 2010 - 2011
. Επαναφορά της διπλής εισαγωγής στα ΤΕΙ μέχρι να υπάρξει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή
. Τήρηση των κανονισμών για την αναλογία εκπαιδευτικού προσωπικού- σπουδαστών και των προγραμμάτων σπουδών
. Πλήρωση των κενών θέσεων με μόνιμο προσωπικό, με βάση τις δαπάνες που ήδη υπάρχουν
. Παράταση του εξαμήνου για την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Καθώς και τα δικά μας :
. Λέμε ΟΧΙ στη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού
.Αύξηση του προϋπολογισμού
.Παράταση του 6μήνου για την ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας
.Δημοσιοποίηση της κατάστασης

Είμαστε στο πλευρό των καθηγητών μας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους.

Καλούμε λοιπόν το υπουργείο να βάλει φρένο στον εμπαιγμό και να πάρει ξεκάθαρες αποφάσεις.
Τα ΜΜΕ δεν έχουν προβάλλει ακόμα επαρκώς το πρόβλημα το οποίο μέρα με τη μέρα χειροτερεύει!!!! Φροντίστε σας παρακαλούμε να γνωστοποιηθεί το θέμα μας καθώς, θα χρησιμοποιήσω την ατάκα ενός συναδέλφου, « Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι ο Cisse το καλοκαίρι θα φύγει από την Ελλάδα αλλά το ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι άγνωστο!!! » .
Ομάδα Φοιτητών ΑΤΕΙΘ .

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες