Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σε υψηλά 29 μηνών το πετρέλαιο λόγω Καντάφι


Στην «κορυφή» εξακολουθεί να διαπραγματεύεται και στις σημερινές συναλλαγές η τιμή του αργού πετρελαίου, καθώς έχει "σκαρφαλώσει" σε υψηλα 29 μηνών, έπειτα από το χθεσινό διάγγελμα του Μουαμάρ Καντάφι, στο οποίο δήλωσε απερίφραστα ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί, την ώρα που οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική βάφονται με «αίμα»... Υπό καθεστώς «σύρραξης» στη Λιβύη, τα συμβόλαια παράδοσης πετρελαίου τον Απρίλιο ενισχύονται κατά 0,9%, με τον «ανυποχώρητο» Καντάφι να δηλώνει «ότι αυτός είναι η επανάσταση». Ταυτόχρονα, το brent στις συναλλαγές του Λονδίνου βρίσκεται ένα «βήμα» πριν τα υψηλά Σεπτεμβρίου του 2008.
Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης αργού πετρελαίου τον Απρίλιο σημειώνουν κέρδη ύψους 83 σεντς και διαμορφώνονται στα 96,25 δολάρια το βαρέλι, παραμένοντας σε υψηλά δυόμιση ετών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, τα συμβόλαια παράδοσης του brent τον Απρίλιο έχουν «αναρριχηθεί» στα 107,50 δολάρια το βαρέλι από 105,78 την Τρίτη, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 1,6%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες