Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Συγκρατημένος για την 25η Μαρτίου ο Παπανδρέου


Συγκρατημένος εμφανίστηκε από το βήμα του κοινοβουλίου ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες...
«Η 25η Μαρτίου είναι κρίσιμος σταθμός και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την Ελλάδα. Μακάρι να υπάρξουν οι σωστές αποφάσεις, αλλά είναι ένας σταθμός. Εμείς δίνουμε τη μάχη, αλλά όποιο αποτέλεσμα το αντιμετωπίζουμε χωρίς φόβο βασιζόμενοι στις δυνατότητές μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απαντώντας, από το βήμα της Βουλής, στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ειδικά όμως για το θέμα της μάχης στην Ευρώπη στα τέλη Μαρτίου ο κ. Καρατζαφέρης σχολίασε: «επειδή κ. πρωθυπουργέ, οσάκις βγαίνετε στο εξωτερικό, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξαπολύει δέσμη μέτρων, ή εσείς να μη βγαίνετε ή να τον παίρνετε μαζί σας».

«Δίνουμε μάχες εντός και εκτός για το συσσωρευμένο χρέος, γιατί στην κυβέρνηση αυτή έπεσε ο κλήρος να σηκώσει αυτό το βάρος», απάντησε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μία δύσκολη μετάβαση, αλλά σε μία διαφορετική Ελλάδα».

Όσον αφορά στην ερώτηση του κ. Καρατζαφέρη, περί της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Υπάρχει η πολιτική βούληση για ενίσχυση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, με στόχο τη διασφάλιση του δημόσιου ελέγχου με κάθε διαφάνεια και με τις απαραίτητες συνεργασίες».

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στους εξοπλισμούς και αυτές οι δαπάνες έχουν συντείνει σε μεγάλο βαθμό στη χρεοκοπία, συμπληρώνοντας ότι είναι αναγκαία η ύπαρξη αμυντικής βιομηχανίας για να βοηθήσει και τη διπλωματία. Ο κ. Παπανδρέου συμφώνησε ότι θα πρέπει να στηριχθεί και να εκσυγχρονιστεί η αμυντική βιομηχανία στη χώρα μας, όπως και κάθε προσπάθεια για τη στήριξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και την εγγύηση της εθνικής μας κυριαρχίας. Πρόσθεσε, όμως, ότι η στήριξη στις αμυντικές βιομηχανίες απαιτεί να καταστούν ανταγωνιστικές, δεδομένου ότι έχουν συσσωρευμένα χρέη 2 δισ. ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες