Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ


Σε μια απαράδεκτη και πρωτοφανή για τα αθλητικά χρονικά κίνηση προχώρησε το καθεστώς της Β. Κορέας το οποίο υπέβαλε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου σε δημόσια διαπόμπευση, εξαιτίας της κακής εμφάνισης στο Μουντιάλ...

Οι παίκτες της Εθνικής της Β. Κορέας στήθηκαν σε μία εξέδρα στο Παλάτι του Πολιτισμού για τον Λαό (το υπουργείο πολιτισμού της χώρας), όπου για περισσότερες από έξι ώρες δέχθηκαν την έντονη κριτική του υπουργού πολιτισμού Παρκ Μιόνγκ Τσολ.

Παρόντες στην πρωτόγνωρη αυτή ενέργεια, η οποία προσβάλλει το αθλητικό πνεύμα, ήταν 400 κυβερνητικοί αξιωματούχοι, μαθητές και δημοσιογράφοι.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κιμ Γιονγκ Χαν διεγράφη από το Κομουνιστικό Κόμμα, ενώ παράλληλα εξαναγκάσθηκε να αλλάξει επάγγελμα και να γίνει εργάτης!

Ο «εγκληματίας» τεχνικός φαίνεται ότι κρίθηκε αυστηρά για το «κακούργημά» του, το οποίο ήταν, σύμφωνα με τους καθεστωτικούς, ότι με τις εμφανίσεις της Εθνικής «πρόδωσε» τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έναν από τους γιούς και πρώτο στη σειρά διαδοχής του ηγέτη της χώρας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Μόνο δυο ποδοσφαιριστές της Εθνικής της Β. Κορέας γλίτωσαν τη διαπόμπευση, οι Γιονγκ Ταέ Σε και Αν Γιόνγκ Χακ, οι οποίοι, έχοντας και την ιαπωνική υπηκοότητα δεν επέστρεψαν ποτέ στη χώρα.

Το περιστατικό έγινε στις 2 Ιουλίου, αλλά μόλις πριν λίγες ημέρες η είδηση πέρασε τα σύνορα του απολυταρχικού καθεστώτος και είδε το φως της δημοσιότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες