Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΝΘΙΜΟΣ:''ΔΕ ΘΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ''....


Διαβάζοντας επιστολές πιστών από τη Νάξο , ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος την Κυριακή (11/07) από το Ναό της του Θεού Σοφίας , δήλωσε ότι θα συνεχίσει να ομιλεί , απαντώντας ουσιαστικά σε όλους όσοι ενοχλούνται από τις παρεμβάσεις και τις επισημάνσεις του για τα εθνικά ζητήματα και ιδιαιτέρως για το Σκοπιανό.





Στη συνέχεια μάλιστα ανέγνωσε μια δεύτερη επιστολή Μακεδονικών Ενώσεων και άλλων φορέων σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και της οικειοποίησης της ιστορίας της Μακεδονίας.
«Ξέρω λοιπόν γιατί τα λέω κάθε Κυριακή. Και έχω πολλούς περισσότερους λόγους που δεν τους λέγω μόνο και μόνο για να μην προκαλέσω προβλήματα σε σχέση με αυτά που λέμε εμείς και σε αυτά που λέγουν οι πολιτικοί μας κατ’ ιδίαν», πρόσθεσε.


Ο κ. Άνθιμος υπενθύμισε πως, την περασμένη Κυριακή, είχε αναφερθεί με λεπτομέρειες στους κινδύνους αυτούς και μάλιστα έκανε λόγο και για όσα περιλαμβάνονται στο βιβλίο του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, «και μάλιστα τυχαίως εκείνη τη στιγμή έκλεισε ο δέκτης (σ.σ. εννοεί η μετάδοση) της τηλεοράσεως και δεν ολοκληρώθηκαν όλα , δεν ήταν εκ προθέσεως όπως ενομίσθηκε», δήλωσε.

Ο Ιεράρχης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σκοπιανό καθώς παρουσίασε ένα σακουλάκι καφέ από τα Σκόπια με την ονομασία «Πέλλα» καθώς και φωτογραφικό υλικό των οχημάτων της συγκεκριμένης σκοπιανής εταιρείας, θέλοντας να καταδείξει πως επιχειρείται η αλλοίωση της ιστορικής πραγματικότητας και η κυρίως δημιουργία νέων εδαφικών διεκδικήσεων μέσω της εμπορικής προπαγάνδας της γειτονικής χώρας.

«Προσέξτε τη Μακεδονία μας, προσέξτε τι λέει ο Νταβούτογλου» κάλεσε ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος ζητώντας ενότητα του λαού και της πολιτικής ηγεσίας. Υπενθύμισε δε την ιστορική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας για την κληρονομιά που θα παραδώσει στις επόμενες γενιές.

«Να κρατήσουμε ακεραία την πίστη μας στην Ελλάδα» κατέληξε ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες