Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΙΦΕΡ ΛΟΠΕΖ


Η Jennifer Lopez ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψη και τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο, έπειτα από έντονες αντιδράσεις δεκάδων χιλιάδων ατόμων ελληνικής καταγωγής σε όλο τον κόσμο, καθώς και λόγω παρεμβάσεων στελεχών του αμερικανικού Κογκρέσου... Η Lopez ήταν προγραμματισμένο να τραγουδήσει σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην περιοχή της Κερύνειας, στις 24 Ιουλίου, και θα γιόρταζε τα 41α γενέθλιά της μαζί με τον σύζυγό της τραγουδιστή Marc Anthony, τα δίδυμα παιδιά τους, συγγενείς, φίλους και συνεργάτες της.

Στην ακύρωση της συναυλίας συνέβαλαν καθοριστικά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αντέδρασαν μέσω ηλεκτρονικών σελίδων, αλλά και δυο Αμερικανοί πολιτικοί. Σύμφωνα με ανακοίνωση ομογενών που εκπροσωπούν την Ενωμένη Συντονιστική Προσπάθεια για Δικαιοσύνη στην Κύπρο, το βράδυ της Πέμπτης αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της τραγουδίστριας η δήλωσή της σχετικά με την εμφάνισή της στα Κατεχόμενα.

Στην ιστοσελίδα της J-Lo αναφέρεται ότι η τραγουδίστρια "ποτέ εν γνώσει της δεν θα υποστήριζε οποιοδήποτε κράτος, χώρα, ίδρυμα ή καθεστώς που θα είχε σχέση με οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Έπειτα από πλήρη ανασκόπηση όλων των σχετικών περιστάσεων στην Κύπρο, η απόφαση των συμβούλων της ήταν να αποσυρθεί από την εμφάνιση. Ήταν μια συλλογική απόφαση η οποία αντικατοπτρίζει την ευαισθησία μας στις πολιτικές πραγματικότητες της περιοχής".

Στην ανακοίνωση των ομογενών τονίζεται ότι της απόφασης της Lopez προηγήθηκε ένα «διεθνές κίνημα» με αντιδράσεις σε ιστοσελίδες και κυρίως στο Facebook, όπου συγκεντρώθηκαν 20.000 «φωνές διαμαρτυρίας» για την επίμαχη επίσκεψη και συναυλία της Lopez. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «πίσω από τα παρασκήνια ήταν δυο πρωταθλητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι συνομίλησαν προσωπικά με την κ. Lopez και της ζήτησαν να ακυρώσει τη συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσημη δήλωση της τραγουδίστριας».

Τις τελευταίες μέρες αμερικανικά και ευρωπαϊκά ΜΜΕ είχαν δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην προγραμματισμένη συναυλία της J. Lopez στα κατεχόμενα της Κύπρου, λόγω της κινητοποίησης νέων ανθρώπων ελληνικής καταγωγής απ’ όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα σε δεκάδες ηλεκτρονικές εκδόσεις και σελίδες κοινωνικής δικτύωσης να συγκεντρωθούν χιλιάδες υπογραφές διαμαρτυρίας.

Οι ομογενείς τονίζουν επίσης τη «σταθερή, συνεπή και μαχητική δράση» των δυο Αμερικανών πολιτικών για τα εθνικά δίκαια της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ ευχαριστίες εκφράζονται στην Jennifer Lopez για την απόφασή της, σημειώνοντας την πρόθεσή τους να την προσκαλέσουν να επισκεφθεί με την οικογένειά της τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες