Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ....



Τρεις νεκροί και 34 τραυματίες, ανάμεσά τους παιδιά, είναι ο απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που συνέβη την Πέμπτη (22/7) ανάμεσα σε φορτηγό και τουριστικό λεωφορείο με 41 επιβαίνοντες στο 45ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Βέροιας-Θεσσαλονίκης.




Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκε ο 61χρονος οδηγός του φορτηγού, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη μεταφορά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου και ο συνοδηγός που ήταν ιερέας και συνόδευε την εκδρομή.

Παράλληλα, 34 επιβαίνοντες του πούλμαν τραυματίστηκαν με 25 από αυτούς να μεταφέρονται στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας, οκτώ παιδιά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης -για προληπτικούς λόγους- και έναν στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών.

Στο σημείο έσπευσαν συνεργία της πυροσβεστικής με 12 άνδρες και ασθενοφόρα όπου απεγκλώβισαν τους παγιδευμένους επιβάτες.

Το θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στον επαρχιακό δρόμο Θεσσαλονίκης Βέροιας, στην Αλεξάνδρεια. Oι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες, καθώς στην περιοχή έβρεχε από το βράδυ, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι ιδιαίτερα ολισθηρός.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το τριαξονικό βγήκε από την πορεία του και έπεσε πάνω στο λεωφορείο με 50 επιβάτες στο 45ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας, έξω από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Οι επιβάτες του λεωφορείου είναι από την Καστανούσα Σερρών, το τελευταίο χωριού του νομού στα σύνορα με το Κιλκίς. Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του χωριού, Στάθης Κουρτίδης, ο παπάς του χωριού μίσθωσε το λεωφορείο από το Κικλίς με σκοπό οι πενήντα περίπου επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, να επισκεφθούν αυθημερόν τον Μακρύγιαλλο Κατερίνης και μοναστήρια της περιοχής.
Το τροχαίο σημειώθηκε ακριβώς μπροστά από την κεντρική είσοδο του 3ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ) της Αλεξάνδρειας και η κινητοποίηση στο 3ο ΤΕΑΣ υπήρξε άμεση, ενώ ενημερώθηκε και το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).

Όπως δήλωσε ο διοικητής της μοίρας, αντισυνταγματάρχης, Νίκος Μπινιατίδης, στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 41 άτομα, εκ των οποίων άλλα φέρουν ελαφρά τραύματα


Εμπειρογνώμονες της Τροχαίας βρίσκονται στο σημείο για να εξετάσουν τα αίτια που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα ενώ μετά τις 3 το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία η παλιά εθνική οδός Βέροιας - Θεσσαλονίκης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες