Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΥΣ


Τέσσερα χρόνια μετά την κατάκτηση της κορυφής του κόσμου η Ιταλία έπεσε από εκεί και... γκρεμοτσακίστηκε αποκλειόμενη από τη φάση των ομίλων (η προηγούμενη φορά που δεν πέρασε τους ομίλους στα τελικά Μουντιάλ ήταν το 1974), και το γεγονός αυτό προκάλεσε οργή, θυμό και πολλά καυστικά λόγια από πλευράς των ιταλικών ΜΜΕ...
Η λέξη "ντροπή" είναι αυτή που κυριαρχεί στους περισσότερους τίτλους τους αμέσως μετά το πρόωρο arrivederci που είπε στοΠαγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής η "σκουάντρα ατζούρα", με κάποιες από αυτές μάλιστα να ρίχνουν ευθείες βολές σε συγκεκριμένα πρόσωπα που απαρτίζουν την παγκόσμια πρωταθλήτρια.

"Λίπι, δικό σου το φταίξιμο", είναι ο τίτλος στην ηλεκτρονική έκδοση της τορινέζικης "Tuttosport", ενώ τα πιο σκληρά λόγια τα αφιερώνει στην Εθνική ομάδα η "La Repubblica" η οποία κάνει λόγο μεταξύ άλλων για τη χειρότερη Ιταλία των τελευταίων 50 ετών που έκανε τον κόσμο να γελάσει αλλά και τον πρώην ποδοσφαιριστή... Φάμπιο Καναβάρο.

Αναλυτικά η κριτική των ιταλικών ΜΜΕ για τον αποκλεισμό της Εθνικής Ιταλίας.

La Repubblica: "Η Ιταλία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι ατζούρι ηττήθηκαν 3-2 από τους Σλοβάκους και αποκλείστηκαν. Ομάδα χωρίς ιδέες και τρόπο ανάπτυξης, δεν της έφτασαν τα γκολ των Ντι Νατάλε και Κουαλιαρέλα.

H χειρότερη Ιταλία των τελευταίων πενήντα ετών ή όλων των εποχών, αποχωρεί δικαίως από το Μουντιάλ. Τέλος μίας γενιάς ή μίας ψευδαίσθησης. Η τεράστια ήττα με 3-2 από τη Σλοβακία μας ξαναφέρνει στην εποχή της Κορέας του 1966, μόνο που αυτή τη φορά οι αστείοι είμαστε εμείς.

Οι ατζούρι ήταν ανεπαρκείς, κατώτεροι από τον αντίπαλο, άτυχοι μόνο στη φάση του Κουαλιαρέλα που αποκρούστηκε πάνω από τη γραμμή (ή ίσως μετά τη γραμμή, αλλά τί νόημα έχει;) από έναν Σλοβάκο.

Θα ήταν κλοπή να παίρναμε εμείς την πρόκριση. Ο Λίπι κουβάλησε στη Νότια Αφρική μία ομάδα χωρίς ταλέντο και χωρίς φαντασία, αν και δυστυχώς το ιταλικό ποδόσφαιρο σήμερα δεν έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει.

Κάτι ίσως, όχι όμως πολλά. Επιστρέφουμε σπίτι μετά από τρία κάκιστα ματς, το ένα πιο άσχημο από το άλλο. Σε 270 λεπτά κάναμε επτά με οκτώ σουτ προς την αντίπαλη εστία.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, ούτε καν οι τραυματισμοί. Ο Καναβάρο είναι ένας πρώην ποδοσφαιριστής και σχεδόν όλοι οι άλλοι είναι καμμένοι. Ήμασταν πρωταθλητές κόσμου και κάναμε τον κόσμο να γελάει".

Gazzetta dello Sport: "Στο σπίτι ντροπιασμένοι. Η Ιταλία είναι εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επιστρέφει πρόωρα σπίτι, ηττημένη με 3-2 από τη Σλοβακία.

Η Εθνική ομάδα έχασε από έναν ταπεινό αντίπαλο φαινομενικά, ο οποίος όμως ξεπέρασε σε ποιότητα μέχρι το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης τους ατζούρι, που παρουσιάστηκαν αγνώριστοι ακόμα και στη σύγκριση με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια τους με Παραγουάη και Νέα Ζηλανδία.

Δεν λειτούργησε σχεδόν τίποτα απόψε το βράδυ στο Γιοχάνεσμπουργκ. Δεν έφτασε ούτε καν η συγκλονιστική κατάθεση καρδιάς και ψυχής στο φινάλε, στο οποίο επιτέλους οι ατζούρι, μή έχοντας να χάσουν τίποτα, επιχείρησαν μία απελπισμένη αντεπίθεση.

Η αντεπίθεση αυτή επιβραβεύτηκε από τα τέρματα των Ντι Νατάλε και Κουαλιαρέλα, του οποίου μάλιστα ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ με το οποίο έκανε το 2-2.

Ο Πέπε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε το γκολ της πρόκρισης και η πρωτάρα σε Παγκόσμιο Κύπελλο Σλοβακία προκρίνεται στους "16".

Τελειώνει αντίθετα η δική μας πορεία και αρχίζει ο καιρός για εξελίξεις: επειδή η δική μας εθνική ομάδα αποκλείστηκε για τελευταία φορά από τη φάση των ομίλων Μουντιάλ το 1974.
Corriere dello Sport: "Ιταλία, τί ντροπή! Εκτός και τελευταία στον όμιλο. Δεν είχε συμβεί από το 1974 να αποκλειστεί η Ιταλία στη φάση των ομίλων. Ξαναέγινε σήμερα, στο τέλος μίας διοργάνωσης όπου ουσιαστικά οι ατζούρι δεν έπαιξαν ποτέ.

Πλήρης απογοήτευση για μία ομάδα που εμφανίστηκε πάρα πολύ κουρασμένη, πάρα πολύ αργή και προβλέψιμη, που μόνο στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Σλοβακία άφησε στο γήπεδο καρδιά και ψυχή. Είναι χαρακτηριστικό πως η Ιταλία τερματίζει τελευταία στον όμιλο, πίσω από τη Νέα Ζηλανδία".
Football Italia: "Η Ιταλία μένει έξω. Από ήρωες γίνονται μηδενικά, με τους παγκόσμιους πρωταθλητές να γνωρίζουν την ήττα με 3-2 από τη Σλοβακία και να αποκλείονται για πρώτη φορά σε φάση ομίλων μετά το 1974. Αμφισβητούμενο το ακυρωθέν γκολ το Κουαλιαρέλα".

Sportmediaset.it: "Η Σλοβακία μας ταπεινώνει, η Ιταλία επιστέφει ήδη σπίτι. Η χειρότερη Εθνική που θυμάται όλη η Ιταλία βάζει στο ντουλάπι τα 4 χρόνια που ήταν πρωταθλήτρια κόσμου και προσθέτει το όνομά της μαζί με τη Γαλλία, την άλλη φιναλίστ του 2006, μεταξύ των διάσημων αποκλεισμένων αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες