Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ...


Βουνό ή θάλασσα; Ιδού η απορία... Βέβαια, προτού αποφασίσουμε τον προορισμό των καλοκαιρινών μας αποδράσεων, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, πρέπει να επισκεφτούμε το γιατρό μας ώστε να μας δώσει μια καλή απάντηση στο μόνιμο αυτό δίλημμα!



Η επιλογή ανάμεσα στον καθαρό αέρα του βουνού ή το ευεργετικό ιώδιο της θάλασσας δεν είναι απαγορευτική για τους περισσοτέρους. Βέβαια, υπάρχουν τοποθεσίες που ενδέχεται να ταιριάζουν καλύτερα στην κατάσταση της υγείας μας.
Ειδικότερα, οι διακοπές σε ορεινό περιβάλλον ενδείκνυνται ιδιαιτέρως ευεργετικές για όσους πάσχουν από έντονο άγχος και στρες, υπερθυρεοειδισμό και φλεβίτιδα. Επιπλέον για όσους υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα, όπως το άσθμα, αν και οι ειδικοί συνιστούν να είναι προσεκτικοί για τυχόν αλλεργίες που σχετίζονται με δέντρα και φυτά.

Από την άλλη πλευρά, όσοι αντιμετωπίζουν ρινικά προβλήματα, υψηλή πίεση και ρευματισμούς, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, θα πρέπει να αποφεύγουν το βουνό. Είναι καλό να γνωρίζουμε, με μια σύντομη εξέταση σε αλλεργιολόγο, εάν είμαστε αλλεργικοί στις δηλητηριώδεις ουσίες που απελευθερώνονται τη στιγμή του τσιμπήματος από έντομα, όπως οι σφήκες, ώστε να αντιδράσουμε σωστά και άμεσα.

Να αποφεύγουν τις διακοπές σε υψηλά υψόμετρα συμβουλεύουν οι γιατροί τους υποτασικούς, καθώς μια ξαφνική υπόταση είναι πιθανό να τους ταλαιπωρήσει, προκαλώντας τους συμπτώματα όπως αδυναμία, θολή όραση και πτώση της αρτηριακής πίεσης.

Ιδιαίτερα τυχεροί είναι οι λάτρεις της θάλασσας, καθώς οι διακοπές σε παραθαλάσσιο μέρος ενδείκνυνται για τους πάσχοντες από σχεδόν κάθε είδους αλλεργία, αναιμία, κατάθλιψη, υποθυρεοειδισμό, ρευματισμούς, ψωρίαση, γυναικολογικά προβλήματα και ραχίτιδα. Το θαλασσινό ιώδιο λειτουργεί άκρως ευεργετικά σε όλες τις παθήσεις. Βέβαια, οι υπερτασικοί και οι πάσχοντες από ορισμένες παθήσεις θα πρέπει να αποφεύγουν τη θάλασσα.

Άνθρωποι που έχουν ευαίσθητο οργανισμό, όπως τα μικρά παιδιά και οι ηλικιωμένοι, και όσοι υποφέρουν από καρδιακά και κυκλοφορικά προβλήματα ή αντιμετωπίζουν αναπνευστικές διαταραχές πρέπει να αποφεύγουν την αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του οργανισμού τους, η οποία προκαλεί θερμοπληξία.

Άτομα, τέλος, που παρουσιάζουν έλλειψη μεταλλικών αλάτων στο σώμα τους θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικά, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να πάθουν κράμπα μέσα στο νερό. Οι επιστήμονες συμβουλεύουν τους πάσχοντες να πίνουν πολύ νερό και να αποφεύγουν να μπαίνουν σε θάλασσες με χαμηλή θερμοκρασία.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες