Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ


Νέο κύμα ανατιμήσεων, αναμένεται από την Πέμπτη 1 Ιουλίου, καθώς τίθενται σε ισχύ οι νέοι αυξημένοι κατά 10% συντελεστές ΦΠΑ... Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μέσα σε λίγους μήνες, ενώ από το 2011 το 30% των προϊόντων και υπηρεσιών αυξημένης ζήτησης που σήμερα βρίσκονται στο χαμηλό συντελεστή, θα μεταταχθούν στο υψηλό συντελεστή 23%.
Όπως προβλέπει ο τελευταίος φορολογικός νόμος, οι συντελεστές του ΦΠΑ αυξάνονται κατά 10% ενώ ταυτόχρονα επιβάλλεται ΦΠΑ 23% στις αμοιβές των δικηγόρων, των συμβολαιογράφων, υποθηκοφυλάκων και δικαστικών επιμελητών και 10% στα τιμολόγια των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων και θεραπευτηρίων.
Όσον αφορά στις ανατιμήσεις, θα αφορούν και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς, ακόμη και στα διόδια, λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ.
Μάλιστα, περίπου 5 εκατ. νοικοκυριά, θα κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά, αυξημένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, σταθερών και κινητών τηλεφώνων που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουλίου, καθώς θα επιβαρυνθούν με αυξημένο ΦΠΑ ακόμη και αν αφορούν σε καταναλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έως και 4 μήνες πριν από την 1η-7-2010!
Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι οι καταναλώσεις θα έχουν γίνει σε περιόδους στις οποίες ίσχυαν συντελεστές ΦΠΑ 10% για ρεύμα και νερό και 21% για σταθερό και κινητό τηλέφωνο, τα νοικοκυριά θα πληρώσουν ρεύμα και νερό με ΦΠΑ αυξημένο στο 11% και τηλέφωνο με ΦΠΑ αυξημένο στο 23%, μόνο και μόνο επειδή οι λογαριασμοί θα εκδοθούν από την 1η-7-2010 και μετά, όταν θα ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες