Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟ ΧΑΠΙ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ


Ενα χάπι που βάζει οριστικό τέλος στους βασανιστικούς πόνους της περιόδου, αναπτύσσουν Βρετανοί επιστήμονες. Το νέο χάπι δεν έχει να κάνει με τα παυσίπονα που χρησιμοποιούν οι γυναίκες οι οποίες υποφέρουν από δυσμηνόρροια. Κι αυτό επειδή θεραπεύει την αιτία του προβλήματός τους και όχι μόνο τα συμπτώματα...
«Ελπίζουμε ότι το χάπι θα προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία σε εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν από τους πόνους της περιόδου» δήλωσε ο Αντρέι Μπατ, επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης του φαρμάκου.

Οι γυναίκες που πάσχουν από δυσμηνόρροια έχουν φοβερούς πόνους στην κοιλιά και στην πλάτη. Επίσης στα συμπτώματα περιλαμβάνονται ναυτία, εμετοί, εφίδρωση και ζαλάδες. Ολα αυτά συχνά τις αναγκάζουν να απέχουν από τις επαγγελματικές ή κοινωνικές τους υποχρεώσεις.

Αιτία των παραπάνω, κατά τους επιστήμονες, είναι τα αυξημένα επίπεδα στο αίμα της ορμόνης αγγειοπρεσίνης, η οποία διαδραματίζει ρόλο στη ρύθμιση συστολής της μήτρας. Γι’ αυτό οι Βρετανοί ερευνητές σκέφτηκαν ότι αν μπλόκαραν αυτή την ορμόνη θα μπορούσαν να ανακουφίσουν όσες γυναίκες πάσχουν από δυσμηνόρροια. Η αναζήτησή τους έτσι κατευθύνθηκε μέσα από πολλές χημικές συνθέσεις σε ένα φάρμακο που θα τους οδηγούσε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Τελικά ανασχεδίασαν μία ένωση, γνωστή με τον κωδικό VA111913. Το νέο χάπι αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε τέσσερα χρόνια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες