Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΤΗΣΙΑ ΜΕ ΘΥΜΑ ΕΝΑΝ ΑΤΥΧΟ 15ΧΡΟΝΟ...


Στις 22.41 εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός στην είσοδο του κτιρίου της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης στα Πατήσια, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ένας 15χρονος Αφγανός και να τραυματιστεί σοβαρά η αδερφή του 10 ετών και η μητέρα τους 42 ετών. Το κοριτσάκι νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων ενώ η μητέρα στον Ερυθρό Σταυρό. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα τραγικό παιχνίδι που έπαιξε η μοίρα σε μία φτωχή οικογένεια μεταναστών. Τη συγκεριμένη οικογένεια τη γνώριζαν οι περίοικοι καθώς κάθε βράδυ, αυτή την ώρα περίπου, έψαχναν να βρουν στα σκουπίδια οτιδήποτε χρήσιμο.
Από τις καταθέσεις που έχει αποσπάσει η αστυνομία από την μητέρα αλλά και από τους αυτόπτες μάρτυρες, το κοριτσάκι εντόπισε σε κάδο απορριμάτων ένα σακ βουαγιάζ και το έδωσε στον αδερφό του χωρίς να γνωρίζει το περιεχόμενο. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα το σακ βουαγιάζ που περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό εξερράγει με αποτέλεσμα ο άτυχος νεαρός κυριολεκτικά να διαμελιστεί βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από τα θραύσματα στο πρόσωπο και φέρει σοβαρά εγκαύματα τρίτου βαθμού.
Συναγερμός σήμανε στην αντιτρομοκρατική, καθώς τα πρώτα λεπτά οι πληροφορίες που διέρρεαν ήταν συγκεχυμένες κάνοντας λόγο για ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Μάλιστα πολλοί έσπευσαν εσφαλμένα να πουν ότι ο νεκρός ήταν τρομοκράτης και να παρομοιάσουν την υπόθεση με αυτή του Σάββα Ξηρού, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Ωστόσο πρόκειται για ένα πραγματικά τραγικό περιστατικό.
Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε κάδο απορριμάτων, κάτι που οδηγεί στον τρόπο δράσης της οργάνωσης «Πυρήνες της φωτιάς», ωστόσο αυτό θα είναι σε θέση να το εξακριβώσει η αντιτρομοκρατική, αφού πρώτα συλλεχθούν όλα τα κομμάτια του εκρηκτικού μηχανισμού και διαπιστωθεί η μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή του.
Η αστυνομία εξετάζει δύο ενδεχόμενα για τους λόγους που οδήγησαν στο να εκραγεί η βόμβα στα χέρια του άτυχου Αφγανού. Το πρώτο σενάριο θέλει τη βόμβα να ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί την ώρα εκείνη και απλά έτυχε να την κρατάει ο 15χρονος. Το δεύτερο και επικρατέστερο σενάριο είναι η βόμβα να ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί αργότερα, ίσως τα ξημερώματα, αλλά η μετακίνηση της βόμβας από τον νεαρό οδήγησε σε μία πρόωρη έκρηξη.Το δεύτερο σενάριο είναι το πιο πιθανό, καθώς η τοποθέτηση της βόμβας οδηγεί στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς», η οποία πάντα προειδοποιεί για τα χτυπήματά της λίγο πριν την έκρηξη και στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο.
Στο σημείο έφτασε λίγο μετά τις δώδεκα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ο οποίος δήλωσε: "Αυτοι οι δολοφόνοι μας θεωρούν όλους εχθρούς τους ειτε πρόκειται για αστυνομικό ειτε για μετανάστη είτε για οποιοδήποτε πολίτη. Αυτοι οι δολοφόνοι ειναι απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ειναι απέναντι τους για αυτό ειναι χρέος μας να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να δικαστούν. Κάθε φορά που πραγματοποιούν τέτοιου είδους ενέργειες αυτές οι ενέργειες τους ξεγυμνώνουν και πολύ σύντομα θα τους αποκαλύψουν".
Το περιστατικό όπως αναφέραμε και παραπάνω, έλαβε χώρα σε κτίριο της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, όπου στεγάζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης, στην διαστάυρωση των οδών Πολίτη Φωτίου και Ιακωβάτων στα Κάτω Πατήσια. Στον παρακάτω χάρτη μπορείτε να δείτε το ακριβές σημείο. Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή είναι γνωστό πως λειτουργεί παράνομο τζαμί και πως μισή περίπου ώρα πριν από το περιστατικό, είχε ολοκληρωθεί εκδήλωση που είχαν διοργανώσει μουσουλμάνοι στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτινγκ. Έχει αποκλειστεί η ευρύτερη περιοχή και στο σημείο βρίσκεται ο υπαρχηγός της αστυνομίας Ι. Ραχωβίτσας.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες