Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΖΟΣ ΤΣΙΛΝΤΡΕΣ...


Ο Τζος Τσίλντρες κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο με τον Ολυμπιακό, αλλά όπως τόνισε αυτό δεν τον ικανοποιεί, καθώς θέλει να φτάσει με τους "ερυθρόλευκους", τόσο στην κορυφή της Ελλάδος, όσο και σε αυτή της Ευρώπης. Ο Αμερικανός άσος εξέφρασε και την επιθυμία του να παραμείνει και του χρόνου στην ομάδα του λιμανιού.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Τσίλντρες στην εφημερίδα Sportday:


Πώς είναι η πρώτη προπόνηση ύστερα από έναν τίτλο;
«Δεν ήξερα πώς είναι το συναίσθημα όταν κερδίζεις έναν τίτλο. Ήταν κάτι που περιμέναμε, το θέλαμε, αλλά εγώ δεν ήξερα πώς θα είναι όταν επιτευχθεί ένας στόχος. Ήταν κάτι υπέροχο. Έπρεπε να γίνει η αρχή από κάπου. Έγινε και μας άρεσε. Γι' αυτό και θα υπάρξει συνέχεια».

Μέσα στο γήπεδο δεν το πανηγυρίσατε έντονα... Γιατί;
«Γιατί να πανηγυρίσουμε περισσότερο; Εντάξει, πήραμε το Κύπελλο, αλλά αυτός ήταν ο ένας από τους τρεις στόχους. Δεν μας φτάνει το Κύπελλο. Όταν πάρουμε την Ευρωλίγκα και το πρωτάθλημα, τότε θα δείτε πραγματικούς πανηγυρισμούς. Θέλαμε πολύ τον συγκεκριμένο τίτλο, αλλά η χρονιά βρίσκεται ακόμα στη μέση. Επαναλαμβάνω, δεν έχουμε τελειώσει ακόμα τη δουλειά μας. Τώρα την αρχίσαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά όχι και ευτυχισμένοι. Ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η σεζόν, δεν τελειώσαμε τη δουλειά μας ακόμα. Θέλουμε να πάρουμε και τα άλλα δύο Κύπελλα για να είμαστε ευτυχισμένοι. Μας περιμένει δύσκολη και κυρίως σκληρή δουλειά».

Στα μπουζούκια, πάντως, του δώσατε και... κατάλαβε. Έμαθες τι σημαίνει λουλουδοπόλεμος;
«Ήταν φοβερό αυτό που συνέβη. Καλά ο Μίλος και ο Λίνας ήταν ασταμάτητοι, όμως όλα τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν. Τι ήταν αυτό το πράγμα με τα λουλούδια; Πρώτη φορά το έζησα. Ευτυχώς που δεν τραυματίστηκε και κανείς με τέτοιο λουλουδοπόλεμο. Είχα ακούσει, αλλά τώρα το έζησα κιόλας. Από τότε που ήρθα στην Ελλάδα, ήταν η πρώτη φορά που πήγαμε ως ομάδα στα μπουζούκια. Είμαστε μαζί στο παρκέ, στα αποδυτήρια, στα ταξίδια, στα ξενοδοχεία. Ποτέ, όμως, δεν είχαμε βγει όλοι μαζί έξω. Ήταν κάτι πολύ ωραίο και θέλουμε να το ξανακάνουμε».

Ο Ολυμπιακός έχει «δύο στα δύο» φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό... Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν;
«Είμαστε καλύτεροι από πέρυσι σε όλα τα επίπεδα. Έγιναν οι απαραίτητες προσθήκες και βελτιωθήκαμε, τόσο ομαδικά όσο και ατομικά. Ο καθένας από εμάς έχει δουλέψει για να γίνει καλύτερος και όλοι μαζί έχουμε βοηθήσει την ομάδα να ανέβει. Γι' αυτό και έχουμε νικήσει δύο φορές έως τώρα τον Παναθηναϊκό. Όμως κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω. Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και τη σεβόμαστε. Ποτέ δεν θα πάψουμε να το κάνουμε».

Σας έχει επηρεάσει το ότι ο Ολυμπιακός είναι 12 χρόνια χωρίς πρωτάθλημα ή Ευρωλίγκα;
«Είμαι δύο χρόνια στην ομάδα, δεν είμαι 12... Δεν τα έχω ζήσει όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχω την εμπειρία. Είναι κάτι που ακούω, βέβαια, αλλά δεν με επηρεάζει. Αυτό που με νοιάζει είναι να ανέβουμε άλλο ένα επίπεδο. Να γίνουμε κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη. Με αυτό θα είμαστε ευχαριστημένοι, γι' αυτό θα δουλεύουμε. Πήραμε, λοιπόν, το πρώτο Κύπελλο, όμως πρέπει να πάρουμε και τα υπόλοιπα. Αυτά που έχουν και τη μεγαλύτερη αξία».

Μετά την πρώτη «κούπα» αισθάνεσαι δικαιωμένος που ήρθες στην Ελλάδα και έμεινες και για δεύτερη σεζόν;
«Φυσικά και θεωρώ πως έκανα τη σωστή επιλογή. Δεν περίμενα το πρώτο κύπελλο για να το πω. Δικαιωμένος αισθάνομαι από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ελλάδα».

Έχεις άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο... Θα μείνει εδώ ή θα επιστρέψεις στο ΝΒΑ;
«Μου αρέσει πολύ εδώ και θέλω να μείνω και του χρόνου. Το μόνο πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίσκομαι μακριά από την οικογένειά μου. Ξέρετε, όταν οι δικοί σου είναι μακριά, είναι πιο δύσκολο. Συνέβη κι αυτό με τον πατέρα μου. Όμως είμαι ευχαριστημένος στον Ολυμπιακό, οι πρόεδροι μου έκαναν την τιμή και με έφεραν στην Ελλάδα και ζω μια φοβερή εμπειρία. Γι' αυτό και λέω πως θέλω να μείνω εδώ. Είμαι ευχαριστημένος».

Φοβάσαι μήπως σε ξεχάσουν στο ΝΒΑ;
«Στις ΗΠΑ παρακολουθούν πολύ το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Το ΝΒΑ TV δείχνει τους αγώνες στην Ευρωλίγκα και γνωρίζω καλά πως με παρακολουθούν όταν παίζω με τον Ολυμπιακό. Γι' αυτό και δεν φοβάμαι ότι θα με ξεχάσουν».

Η ζωή και η δουλειά συνεχίζονται. Αύριο υπάρχει η Τσιμπόνα και την Κυριακή υπάρχει το ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ;
«Είναι ωραίο να παίζεις μπροστά σε γεμάτο γήπεδο, με οπαδούς... τρελούς. Γίνεται ολόκληρη συζήτηση για την ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Ελλάδας, όμως στα μεγάλα παιχνίδια, όταν οι εξέδρες είναι κατάμεστες, είναι φοβερή. Πουθενά αλλού δεν το βρίσκεις. Ακόμα και στο ΟΑΚΑ, που είναι αντίπαλοι και φωνάζουν εναντίον μας, σου αρέσει να παίζεις... Αν έλειπε η βία, δεν θα είχα τίποτα κακό να πω. Χωρίς βία, η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι η καλύτερη στον κόσμο. Αλώστε, όταν έχεις όλους τους οπαδούς εναντίον σου, γίνεσαι ακόμα περισσότερο ομάδα. Είσαι εσύ, οι συμπαίκτες σου, οι προπονητές, κάπου 20 άτομα. Εναντίον 20.000... Δεν έχουμε νικήσει ακόμα στο ΟΑΚΑ, αλλά θα το κάνουμε κι αυτό. Σεβόμαστε, αλλά δεν φοβόμαστε τον Παναθηναϊκό».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες