Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Φυλακισμένος γκάνγκστερ απειλεί μέσω facebook...


565 απειλητικά μηνύματα μέσω facebook έστειλε σε «φίλους» του, από φυλακή υψίστης ασφαλείας, ο Colin Gunn, αφεντικό του υποκόσμου και καταδικασθείς σε 35ετή φυλάκιση για συνομωσία σε δολοφονία.




Ο Gunn, ένας από τους πλέον περιβόητους γκάνγκστερς της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, «επιστράτευσε» το facebook για να στείλει τα μηνύματά του στους εχθρούς του, ενώ βρίσκεται στη φυλακή.

«Μία μέρα θα βγω και δεν κρατιέμαι να κοιτάξω κατάματα συγκεκριμένους ανθρώπους και να δω το φόβο μέσα τους», έγραψε σε ένα μήνυμά του ο Gunn, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, που επικαλείται η Guardian.

Σε άλλο μήνυμά του έγραψε : «Είναι ωραίο που έχω ένα μέσο για να μαθαίνετε τα νέα μου.. κάποιοι από σας με απογοητεύσατε πολύ άσχημα και κάποιοι από εσάς θα κατονομαστείτε και θα στιγματιστείτε, "απαίσιοι" αρουραίοι».

Ο 42χρονος κακοποιός, καταδικάστηκε το 2006 σε φυλάκιση για συνομωσία στη δολοφονία των Joan και John Stirland, ο γιος των οποίων, Michael O'Brien, είχε σκοτώσει ένα φίλο του Gunn.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το περιστατικό, επισημαίνοντας πως ήταν πολύ περίεργο που ο Gunn είχε πρόσβαση στο facebook, καθώς οι φυλακισμένοι απαγορεύεται να έχουν πρόσβαση σε sites κοινωνικής δικτύωσης.

Ο μόνος λόγος για τον οποίον επιτρέπεται η πρόσβαση στο internet στους φυλακισμένους, είναι η εκπαιδευτική τους κατάρτιση και πάντα κάτω από την επίβλεψη των φυλάκων.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι πολλοί από αυτούς, μπαίνουν στο internet μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων gadgets, που κατέχουν κρυφά.

«Υπάρχει νόμος του 1986, που αφορά στην προστασία από προσβολές και επιθέσεις. Και δε θα διστάσουμε να απευθυνθούμε στην Αστυνομία και να δημοσιεύσουμε υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας, που αποδεικνύει πως υπάρχει παράβαση του νόμου», τόνισε εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

«Κατανοούμε πόσο ενοχλητικό και ψυχοφθόρο μπορεί να είναι για τα θύματα και τις οικογένειές τους αυτό το γεγονός και γι’αυτό ξεκαθαρίσαμε πως δε δεχόμαστε τα προφίλ σε αυτά τα sites να παραμένουν ενεργά, άποψη, την οποία φαίνεται να αποδέχεται και το facebook», προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Gunn φυλακίστηκε με τον αδελφό του, David. Οι δυο τους θεωρούσαν τους εαυτούς τους «βασιλιάδες» του Bestwood στο Nottingham, από όπου «διηύθυναν» τις παράνομες δραστηριότητές τους, που τους απέφεραν εκατομμύρια δολάρια, πανάκριβα αυτοκίνητα και δύσκολα υπολογίσιμης αξίας κοσμήματα.

Σημειώνεται δε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές εξέφρασαν την ανησυχία τους, ως προς το ότι ο Gunn συνέχιζε τις εγκληματικές του δραστηριότητες, πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Το 2007, αξιωματούχος του Nottinghamshire, υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς, πως ο γκάνγκστερ επικοινωνούσε από τη φυλακή με τους συνεργάτες του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες