Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ


Ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης , και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα επισκεφθούν το ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου.Το πρόγραμμα της επίσκεψης...
· στις 9.00 θα επισκεφθούν τα γραφεία της ΑΤΙΚΚΟ ΜΕΤΡΟ στην Θεσσαλονίκη και θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, παρουσία των προϊσταμένων της 9ης ΕΒΑ και της ΙΣΤ'Α ΕΠΚΑ.
· από τις 10.00 θα επισκεφθούν τα εργοτάξια των σταθμών του ΜΕΤΡΟ και θα ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις από τους αρμόδιους της 9ης ΕΒΑ και της ΙΣΤ'Α ΕΠΚΑ.
o Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός o Σταθμός Διακλάδωσης o Σταθμός Πλατείας Δημοκρατίας o Σταθμός Βενιζέλου
o Σταθμός Αγ. Σοφίας o Σταθμός Συντριβανίου
Μ.Χαλκίδης: ''Το έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα''
Εν τω μεταξύ, σχετικά με ττις δυσκολίες και στις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου έγινε σε δημοσιεύματα του Τύπου της Θεσσαλονίκης, ο υπεύθυνος του τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ Μιχάλης Χαλκιδης δήλωσε πως το έργο κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.
Σε δήλωσή του αναφέρει: «Στον 'αέρά' κινδυνεύει να τιναχτεί το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης, καθώς οι εταιρείες που συμμετέχουν στην κατασκευαστική κοινοπραξία ζητούν από το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών και Δικτύων διακοπή των εργασιών εξαιτίας τεράστιων προβλημάτων στη διαδικασία υλοποίησης, που έχουν προκαλέσει τον πλήρη εκτροχιασμό του χρονοδιαγράμματος περάτωσης. Σημειώνεται ότι οι κατασκευάστριες εταιρείες εκτιμούν ότι η διακοπή των εργασιών θα καταστεί αναγκαστική μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2010, με αποτέλεσμα να απολυθεί το 80% του απασχολούμενου προσωπικού, ήτοι σχεδόν 700 άτομα.
» Δυστυχώς, η εικόνα αδράνειας που επέδειξε η κυβέρνηση στις 100 πρώτες ημέρες της συνεχίζεται, με ορατό πλέον κίνδυνο επώδυνων συνεπειών. Στον τομέα των Δημοσίων Έργων, η μοναδική 'συνεισφορά' της είναι η ακύρωση των διαδικασιών ορισμένων μεγάλων έργων, που δρομολογήθηκαν από τη ΝΔ, στα οποία περιλαμβάνονται οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού, το Νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Κρήτης στο Καστέλι και η γ' φάση του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Ελπίζουμε το Μετρό Θεσσαλονίκης να μην είναι ένα ακόμη θύμα της κυβέρνησης. Την καλούμε να δράσει άμεσα».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες