Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Στους 108 οι νεκροί από τη νέα γρίπη στην Ελλάδα

Ακόμη δύο ασθενείς με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό απεβίωσαν από τη νέα γρίπη, καθώς ανέπτυξαν επιπλοκή από αυτή και ανέβασαν τα θύματα στη χώρα μας σε 108.

Πρόκειται για έναν 50χρονο και έναν 66χρονο άνδρα, οι οποίοι είχαν αιματολογικό νόσημα.
Σε κρίσιμη κατάσταση, λόγω επιπλοκών της νέας γρίπης, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ένας ακόμη άνδρας 50 ετών με αιματολογικό νόσημα.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με «Το Βήμα» , ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής τους Κέντρου Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics, Ηλ.Μόσιαλος κάλεσε την υπουργό Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, να ζητήσει τα επιστημονικά δεδομένα και τις εκθέσεις βάσει των οποίων κηρύχθηκε η πανδημία για τη νέα γρίπη.
Ο κ.Μόσιαλος ζήτησε τα στοιχεία «έτσι ώστε κάποια στιγμή να ανοίξει η συζήτηση αυτή και να γίνει με νηφάλιο τρόπο, καθώς είμαστε μια χώρα όπου υπάρχουν πολλά σενάρια συνωμοσίας», είπε χαρακτηριστικά.
Με τη σειρά της, η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Πανδημίας Γρίπης, Ελένη Γιαμαρέλλου, τόνισε ότι εφαρμόστηκαν οι αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Όπως διευκρίνισε η πανδημία, έτσι όπως ορίζεται από τον ΠΟΥ, δεν έχει σχέση με τη σοβαρότητα των περιστατικών αλλά με τη γεωγραφική τους έκταση.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες