Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-0:ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ,ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ



Ο Παπάζογλου λύτρωσε τον ΠΑΟΚ στο 88΄και ο Δικέφαλος επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου στην κατάμεστη Τούμπα, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα. Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος που συνεχίζει τις ψηλές πτήσεις.

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Αραμπατζής (81΄Παπάζογλου), Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο, Γκαρσία, Βιτόλο, Βιεϊρίνια, Σορλέν (65΄Κουτσιανικούλης), Κριστιάνο (46΄Μουσλίμοβιτς), Εντίνιο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Νεμπεγλέρας, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Καλατζής (87΄Αποστολόπουλος), Σαρμιέρντο, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπρίτο (80΄Σφακιανάκης), Περόνε, Αναστασάκος (69΄Τάτος).
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γιαννόπουλος (Αθηνών)

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4΄Σουτ του Μπρίτο έξω από την περιοχή, διώχνει σε κόρνερ ο Χαλκιάς
13΄Ο Αναστασάκος σούταρε απέναντι από τον Χαλκιά, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ μπλόκαρε τη μπάλα
15΄Κίτρινη κάρτα στον Μελισσά
17΄Σουτ του Βιερίνια μέσα από την περιοχή, διώχνει ο Μιχαηλίδης
18΄Κίτρινη κάρτα στον Σαρμιέντο
34΄Κίτρινη κάρτα στον Κριστιάνο
40΄Κίτρινη κάρτα στον Καλατζή
45΄Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα
ΗΜΙΧΡΟΝΟ 0-0
59΄Από την παράλληλη πάσα του Νάστου, ο Αναστασάκος δεν βρίσκει καλά την μπάλα και αυτή φεύγει άουτ
62΄Σουτ του Βιερίνια από πλάγια θέση, διώχνει ο Μιχαηλίδης
88΄Σουτ του Μουσλίμοβιτς, στην πορεία της μπάλας ο Παπάζογλου σκοράρει από κοντά
ΤΕΛΙΚΟ 1-0

Φερνάντο Σάντος ήταν ικανοποιημένος μόνο από τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο και αυτό υπογράμμισε στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι:
«Είχα προειδοποιήσει τους παίκτες σε όλη την διάρκεια της εβδομάδας πως θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Από την μία πλευρά επειδή ο Ατρόμητος είναι μία πολύ καλά οργανωμένη ομάδα που ξέρει τι ζητάει και από την άλλη γιατί ένιωθα ότι οι παίκτες μου είχαν χαλαρώσει από την τελευταία νίκη που κάναμε. Προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να τους σημάνουμε το καμπανάκι και τελικά στο φινάλε βγήξε αυτό που περίμενα. Δεν μπορώ να πω ότι μπήκαμε άσχημα. Μπήκαμε επαρκώς καλά. Η ομάδα είχε κατοχή μπα΄λας και πίεζε ψάχνοντας προύποθέσεις για κάποιο γκολ. Από το 15΄ και μετά εξαφανιστήκαμε από τον αγώνα. Δεν ήμασταν σύνολο ποδοσφαιριστών. Αφήσαμε τον Ατρόμητο να κάνει ότι θέλει. Να ελέγχει το παιχνίδι. Δεν πιέσαμε τον αντίπαλο, χάσαμε πολύ χρόνο. Στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε από πλευράς οργάνωσης, όμως ήμασταν αγχωμένοι και νευρικοί. Όμως σίγουρα αυτό που άλλαξε ήταν η συμπεριφορά και η νοοτροπία. Μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για να παλέψουν στα ίσια, όπως έπρεπε να κάνουν από το πρώτο ημίχρονο. Σίγουρα ήταν ένα άσχημο παιχνίδι από εμάς, ακόμη και στο δεύτερο ημίχρονο που πιέσαμε παραπάνω. Ο Ατρόμητος εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα μας δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις. Καταφέραμε όμως εμείς να πετύχουμε το γκολ έχοντας και την τύχη με το μέρος μας. Το ποδόσφαιρο όμως έτσι είναι. Κερδίζει αυτός που βάζει το γκολ. Το μόνο που μπορούμε να κρατήσουμε είναι η νίκη από το παιχνίδι όμως αυτό εμένα δεν μου αρκεί καθώς δεν μου άρεσε η εικόνα της ομάδας που είδα».

Για την απουσία του Ίβιτς και πόσο επηρέασε τον δικέφαλο είπε: «Δεν έχει να κάνει με τον Ίβιτς. Δεν έπαιξε και σε άλλα παιχνίδια. Η εικόνα έχει να κάνει με την συμπεριφορά της ομάδας. Χάσαμε ένα χαρακτηριστικό μας που είναι η πίεση και η επιβολή του δικού μας ρυθμού. Έχω βαρεθεί να το εξηγώ ότι όποιος δεν μπορεί να έχει οργανωμένη άμυνα, δεν θα έχει και οργανωμένη επίθεση. Ξεκινώντας από λανθασμένη βάση, όλα τα υπόλοιπα δεν πήγαν όπως θέλαμε. Απέναντι σε μία ομάδα καλά οργανωμένη και καλά δουλεμένη».

Σχολιάζοντας τα αρνητικά σημεία της ομάδας του, ο Σάντος πρόσθεσε: «Ποτέ δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Ποτέ δεν είχαμε το μυαλό μας στην θέση του για να ξέρουμε τι ζητάει το παιχνίδι από εμάς. Ήμασταν απείθαρχοι, κάναμε αχρείαστα λάθη… Στο δεύτερο ημίχρονο περισσότερο από νευρικότητα και από άγχος αφού περνούσε ο χρόνος κάναμε πάλι λάθη. Αν πιστέψεις όμως ότι οι φανέλες αρκούν για να κερδίσεις, όταν αυτό δεν συμβαίνει αρχίσουν να έρχονται τα νεύρα, το άγχος και είναι δύσκολο να έχεις καθαρό μυαλό».

Για το πόσο σημαντικό είναι που ο ΠΑΟΚ νίκησε ακόμη και μετά από κακή εμφάνιση, ο Πορτογάλος τεχνικός είπε: «Είναι αλήθεια ότι το μόνο που κρατάμε είναι το αποτέλεσμα. Σίγουρα μας αρέσει που πήραμε τους τρεις βαθμούς όμως επειδή πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε, δεν μπορούμε να πούμε ότι παίξαμε και καλά».

Για το αν θεωρεί ότι η εμφάνιση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα της… γιορτής που προκάλεσε η νίκη επί του Ολυμπιακού τόνισε: «Ελπίζω και θέλω να πιστεύω πως όχι».

Για την μέτρια παρουσία του Σορλέν στα τελευταία παιχνίδια, ο Φερνάντο Σάντος απάντησε: «Πραγματικά δεν είναι στα στάνταρ που ήταν πέρυσι όμως από τακτικής πλευράς, ο Σορλέν εξισορροπεί πολύ τα πράγματα στην ομάδα. Παρόλο που δεν είναι στην καλύτερη φόρμα του, που χρειάζεται παιχνίδια για να την αποκτήσει, νομίζω ότι η τακτική του παιδεία είναι πολύ σημαντική για την ομάδα».

Για το αν σκέφτεται αλλαγές ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα υπογράμμισε: «Θα παίξω με την καλύτερη ομάδα. Όποιος μπορεί να αγωνιστεί και θεωρήσω ότι πρέπει να αγωνιστεί, θα αγωνιστεί».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες