Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΑΝΤΟΣ


Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, κ. Φερνάντο Σάντος σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην χρονιά που πέρασε αλλά και στην σεζόν που διανύουμε, ο κ. Σάντος τόνισε ότι το 2009 ήταν μια χρονιά με θετικό πρόσημο για την ομάδα και συμπλήρωσε ότι η ομάδα με 2-3 προσθήκες στο μέλλον θα μπορέσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας, τόνισε επίσης ότι είναι πολύ καλό για τον ΠΑΟΚ να δουλεύουν για την ομάδα άνθρωποι όπως οι κκ Ζαγοράκης, Βρύζας και Κονσεϊσάο ενώ για το μέλλον του στην ομάδα τόνισε εμφατικά ότι του αρέσει στον ΠΑΟΚ, στέλνοντας έμμεσα ένα σαφές μήνυμα ότι επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα και μετά τον Ιούνιο του 2010.
Αναλυτικά...

Αρχικά, ο κ. Σάντος έδωσε τις ευχές του (σε άπταιστα ελληνικά μάλιστα) στον κόσμο αλλά και στον ΠΑΟΚ :
«Εύχομαι υγεία και ευτυχία για όλους, αυτό είναι το σημαντικό. Για τον ΠΑΟΚ ελπίζω να συνεχίσει να σταθεροποιείται μέσα στις μεγάλες ομάδες και πιστεύω πως θα τα καταφέρει. Η αθλητική εικόνα του ΠΑΟΚ να συμβαδίζει με την δυναμική του ως σύλλογο, είναι ένας στόχος που πιστεύω πως μπορεί να τον πετύχει, αυτό έχει δείξει άλλωστε και η πορεία του στα 3 χρόνια που ακολουθούμε το πλάνο μας»
Ερωτηθείς για την χρονιά που φεύγει, ο κ. Σάντος τόνισε τα εξής :
«Το 2009 είναι μια χρονιά με θετικό πρόσημο για τον ΠΑΟΚ, πετύχαμε αρκετά πράγματα στην διάρκεια της χρονιάς αυτής, κατακτήσαμε την 2η θέση στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε καιρό να συμβεί. Βέβαια, δεν πήραμε νίκες στα ντέρμπι με τις ομάδες που είναι ψηλά στην βαθμολογία και αυτό είναι κάτι που όλους, και εμένα περισσότερο με ενοχλεί αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε στην συνέχεια και θα πετύχουμε τους στόχους που έχουμε. Συνολικά θα έλεγα πως στο 2009 ο ΠΑΟΚ έκανε βήματα προόδου»
Για την φετινή σεζόν, που η ομάδα είχε κάποια σκαμπανεβάσματα, ο κ. Σάντος ανέφερε :
«Η χρονιά φέτος ήταν δύσκολη και κάπως περίεργη για την ομάδας μας. Αρχικά ξεκινήσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία μας και λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων δεν είχαμε πολύ χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε όσο θα θέλαμε τον νέο τρόπο ανάπτυξης που θέλαμε να έχει η ομάδα. Συνέβησαν επίσης και μια σειρά από γεγονότα που μας καθυστέρησαν κι άλλο, ο Βιεϊρίνια, ένας παίκτης πολύ σημαντικός για εμάς στον τρόπο παιχνιδιού μας, άργησε να έρθει και ήταν 1 μήνα πίσω στις προπονήσεις. Επίσης καθυστέρησε πολύ και ο Βιτόλο, ένας ακόμη παίκτης κλειδί στο σύστημα που θέλαμε να υιοθετήσουμε ενώ είχαμε και τους τραυματισμούς των Κοντρέρας και Μουσλίμοβιτς, που είναι επίσης πολύ σημαντικοί παίκτες για την ομάδα μας. Στην συνέχεια ήρθε και το χαστούκι από την Χέρενφεν, αποκλειστήκαμε από μια ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από εμάς και αυτό έφερε ένα ταρακούνημα στην ομάδα, μας έλειψε η τύχη δυστυχώς. Επηρεάστηκε σαφώς η ομάδα από τον αποκλεισμό, μας έβγαλε από τον ρυθμό μας, μετά όμως αρχίσαμε να ανεβαίνουμε πάλι και έχουμε φτάσει τώρα σε ένα καλό επίπεδο. Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και πιστεύω ότι στην συνέχεια θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι»
Το καλοκαίρι ο κ. Σάντος είχε δηλώσει ότι θα είναι αποτυχία για τον ΠΑΟΚ να τερματίσει φέτος σε απόσταση περισσότερη των 8-10 βαθμών από την κορυφή και σε σχετική ερώτηση, απάντησε ως εξής :
«Η άποψη μου δεν αλλάζει, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατές ομάδες και το πρωτάθλημα κινείται κυρίως γύρω από αυτές. Θεωρώ πάντως ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να έχει 6-7 βαθμούς παραπάνω και να είναι ακόμη πιο κοντά. Υπήρξαν παιχνίδια που αδικηθήκαμε, όπως με τον Πανιώνιο αλλά και αγώνες που η ομάδα μας αδίκησε τον εαυτό της, όπως με την Καβάλα. Αν είχαμε πάρει αυτούς τους βαθμούς, όπως μπορούσαμε κι έπρεπε θα είμασταν πολύ καλύτερα φυσικά. Πάντως δεν έχει χαθεί τίποτε ακόμη, το πρωτάθλημα συνεχίζεται, έχουμε έναν ολόκληρο γύρο μπροστά μας και η ομάδα βελτιώθηκε και θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στην συνέχεια. Εμείς λοιπόν θα προσπαθήσουμε να παίρνουμε τις νίκες, να φτάσουμε όσο πιο κοντά γίνεται στην κορυφή και στο τέλος θα δούμε τι έχει συμβεί»
Για την πιθανολογούμενη επιστροφή του κ. Ζαγοράκη στην ομάδα, ο κ. Σάντος σχολίασε ως εξής :
«Αυτό που πιστεύω είναι πως όλοι στην ομάδα, από κάθε πόστο, θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους μόνο το καλό του ΠΑΟΚ. Εγώ αυτό σκέφτομαι μόνο, πως θα μπορέσω να ανεβάσω ψηλότερα τον ΠΑΟΚ, αν όλοι λοιπόν σκέφονται έτσι, τότε ο ΠΑΟΚ θα πάει μπροστά. Πιστεύω ότι όσοι είναι κοντά στην ομάδα, αυτό ακριβώς έχουν στο μυαλό τους. Ο κ. Ζαγοράκης, ο κ. Βρύζας και ο κ. Κονσεϊσάο είναι γνωστό σε όλους τις δυνατότητες έχουν και τι μπορούν να προσφέρουν στον ΠΑΟΚ, τέτοιοι άνθρωποι είναι σίγουρα καλό για τον ΠΑΟΚ να δουλεύουν για την ομάδα»
Για το μοντέλο διοίκησης και ανάπτυξης του ΠΑΟΚ, με τον κόσμο ουσιαστικά επενδυτή, ήταν η επόμενη ερώτηση και ο κ. Σάντος είπε μεταξύ άλλων :
«Από την αρχή του πλάνου μας, ο στόχος μας ήταν να μπουν οι βάσεις ώστε η ομάδα να μπορέσει στην συνέχεια να πάρει τίτλους. Έτσι πορευτήκαμε ωε τώρα και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ τώρα, με 2-3 ποιοτικές προσθήκες στο μέλλον (όχι απαραίτητα τώρα τον Ιανουάριο) θα έχει το κατάλληλο υλικό ώστε να μπορέσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας»
Κλείνοντας, ο κ. Σάντος ρωτήθηκε αν θα είναι εδώ και του χρόνου για να δώσει τις ευχές του στον κόσμο, ο Πορτογάλος τεχνικός απάντησε :
«Θα δούμε για του χρόνου, δεν το σκέφτομαι ακόμη, τώρα σκέφτομαι μόνο το καλό του ΠΑΟΚ. Δεν με ενδιαφέρει τίποτε άλλο, ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρους στόχους και όλοι ξέρουν τι είμαι εγώ και και τι μπορώ να προσφέρω ή όχι. Εγώ είμαι νικητής, θέλω να πετύχω, μου αρέσει που είμαι εδώ, μου αρέσει να προπονώ τον ΠΑΟΚ, μου αρέσει στον ΠΑΟΚ, θα συνεχίσω να το κάνω και θα δούμε στην συνέχεια τι θα συμβεί και αν θα είμαι εδώ του χρόνου»



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες