Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Λίγες ώρες πριν φύγει το 2009 οι κόντρες στην ΕΡΤ δεν λένε να σταματήσουν. Τα συνεργαζόμενα σωματεία της ΟΜΕ - ΕΡΤ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία επιτίθενται στην ΠΟΣΠΕΡΤ σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων.



«Λυπηρή και απογοητευτική ήταν η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ για τα γεγονότα με τους συναδέλφους συμβασιούχους και το δικαστήριο που έκανε εναντίον τους. Μα τόσο πολύ υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου;

Όταν οι ανακοινώσεις των συνδικαλιστών διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και προσπαθούν ξεδιάντροπα να διαψεύσουν αυτά που είδαμε και που ζήσαμε, τότε απαξιώνεται ο συνδικαλισμός στα μάτια των εργαζομένων και το χειρότερο:

Διαμορφώνεται στις συνειδήσεις τους μια άσχημη και φτωχή εικόνα για το συνδικαλιστή. Η εικόνα ενός ευτελούς και εγωπαθούς υποκειμένου που δεν δίνει δεκάρα για τον ξένο πόνο, αλλά ενδιαφέρεται μόνο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και είναι έτοιμο να πατήσει επί πτωμάτων προκειμένου να τις ικανοποιήσει.

Λυπηρή και απογοητευτική ήταν αυτή η ανακοίνωση και για έναν άλλο λόγο. Γιατί συνυπεύθυνοι σ' αυτό το χαμηλό, εξευτελιστικό επίπεδο παρουσιάζονται και κάποιοι συνάδελφοί μας που σίγουρα άξιζαν κάτι καλλίτερο. Συνάδελφοι που παρασύρθηκαν από ψεύτικες υποσχέσεις και βρίσκονται τώρα εγκλωβισμένοι να συμμετέχουν σε λόγια και πράξεις ευτελείς, που κάποτε καταδίκαζαν.

Η Ανακοίνωσή τους μιλάει για «αγώνα υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων». Μα η υπογραφή των συμβάσεων είχε ήδη δρομολογηθεί και ήταν η δική τους δικαστική προσφυγή που την μπλοκάρισε. Και ήταν τρελοί όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι που είχαν μαζευτεί στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και θέλανε να τους δείρουνε; Και ο υπουργός γιατί μίλησε με τόση σαφήνεια και κατηγόρησε την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι «προέβαλε προσκόμματα στην υλοποίηση της πρότασης»;

Μιλάνε για νομιμότητα και η μόνη νομιμότητα που επικαλούνται είναι το κενό γράμμα του ΓΚΠ που αναφέρει το όνομα ΠΟΣΠΕΡΤ, από μια εποχή που αυτή αντιπροσώπευε το σύνολο του προσωπικού της ΕΡΤ. Στα πλαίσια αυτής της τυπικής νομιμότητας καταπατούν και εξευτελίζουν κάθε ουσιαστική νομιμότητα.

Μας κατηγορούν για κινδυνολογία, αλλά ήταν η ίδια η απόφαση του δικαστηρίου που παρέπεμπε σαφώς την υπόθεση στο νέο πρόεδρο! Αν δεν υποχωρούσαμε εμείς (συνεπείς στην υποχρέωση για την ανανέωση των συμβάσεων και τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΡΤ) και αν δεν γινόταν άμεσα ΔΣ, η κατάσταση θα είχε καταλήξει σε ναυάγιο!

Κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν την υποχώρησή μας σαν αδυναμία, πόσο μάλλον που και η πραγματική νομιμότητα είναι με το μέρος μας αλλά και η συνδικαλιστική δύναμη, αφού εμείς έχουμε την πλειοψηφία εντός ΕΡΤ, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ φθίνει συνεχώς από τον κόσμο που προσχωρεί στα σωματεία της ΟΜΕ-ΕΡΤ. Θεωρήσαμε όμως πως δεν μας έφταιγε η ΕΡΤ (που πολλές υπηρεσίες της θα κατέρρεαν) ούτε οι συνάδελφοι συμβασιούχοι. Δεν υπήρχε λόγος να κάνουμε φασαρία. «Ο τενεκές κάνει πολύ φασαρία όταν είναι άδειος» λέει ο λαός. Και κάποιος «τενεκές» κάνει πράγματι πολύ φασαρία.

Ελαφρώς άκομψη είναι και η αναφορά (γλείψιμο το λέει ο λαός) στην «νέα κυβέρνηση της χώρας». Ειδικά για αυτούς που ξέρουν για την επιλεκτική «διαρροή» που σε συνδυασμό με την προηγούμενη παρα-πλανητική και λαϊκίστικη ανακοίνωση τους, ξεκίνησαν καινούριο διασυρμό για την ΕΡΤ και δημιούργησαν αρκετά προβλήματα στο υπουργείο ενώ έβαλαν τον ίδιο τον υπουργό στο στόχαστρο των εφημερίδων και των blogs. Είναι λοιπόν λιγάκι αηδιαστικό να τους βλέπεις λίγες μόλις μέρες μετά να «γυρίζουν το χαρτί» και να θέλουν να προσεταιριστούν.

Δυστυχώς γι αυτούς τους έχουμε πια καταλάβει. Οι συμπεριφορές τους αποτελούν «δείγμα γραφής» που τους εκθέτει στις συνειδήσεις του κόσμου. Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι έρχονται και γράφονται στα σωματεία της ΟΜΕ-ΕΡΤ. Έχει τεράστια σημασία να σταθούμε σταθεροί και αξιοπρεπείς απέναντί τους.Καλή Χρονιά! Και του Χρόνου με μια σοβαρή ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ!».

Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ για τις εξελίξεις


Με ανακοίνωση τους οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ παίρνουν θέση για τις τελευταίες εξελίξεις.

«Μετά από Δ.Σ., επιτροπές, υπουργικά συμβούλια και δικαστήρια, μετά από 6, 7, 3 (ή για τους πιο τυχερούς και καθόλου) μήνες ανεργίας, απ' ότι φαίνεται φτάνουμε εκεί που ξεκινήσαμε. Πετύχαμε το τρομερό κατόρθωμα να έχουμε και πάλι μια άθλια σύμβαση έργου διάρκειας 6 μηνών, χωρίς καμία αναγνώριση ωραρίου, χωρίς κανένα επίδομα και δικαίωμα. Παρ' όλα αυτά είμαστε κι ευχαριστημένοι.

Ας ξεκινήσουμε δουλειά από 1/1/2010 και ας δούμε λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα της εργασίας μας για να μη βρεθούμε και πάλι στην ίδια κατάσταση. Αυτή τη φορά ας τους προλάβουμε, πριν μας προλάβουν οι εξελίξεις.».


«Αθλητικές στιγμές» στην ΕΤ1

Λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου, η ΕΤ1 θα μεταδώσει όλες τις μεγάλες αθλητικές στιγμές της χρονιάς.

Την Πέμπτη 31/12 στις 19.00 ο Παναγιώτης Περπερίδης με καλεσμένους στο στούντιο τους Σπύρο Γιαννιώτη, ο Κυριάκο Ιωάννου, ο Βλάση Μάρα και Αλεξία Καμένου θα ξετυλίξει το κουβάρι των καλύτερων στιγμών του 2009 στα υπόλοιπα αθλήματα.

Οι «άθλοι» του ανθρώπου - αστραπή, Γιουσέιν Μπόλτ, το τέταρτο χρυσό μετάλλιο του Βλάση Μάρα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυμναστικής, το ασημένιο μετάλλιο του κορυφαίου Έλληνα κολυμβητή όλων των εποχών Σπύρου Γιαννιώτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, το ασημένιο μετάλλιο του Κύπριου Κυριάκου Ιωάννου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, το πρωτάθλημα Ευρώπης που κατέκτησε η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης, καθώς και τα «ερυθρόλευκα» νταμπλ σε βόλεϊ και πόλο, περνούν ξανά από τις οθόνες των Ελλήνων φιλάθλων.

Τηλεφώνημα για βόμβα στην «Απογευματινή»

Αποκλεισμένο είναι το τετράγωνο στην Πανεπιστήμιου και στην Οδό Φειδίου στο κέντρο της Αθήνας.

Άγνωστος τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση και είπε πως σε 20 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην εφημερίδα «Απογευματινή» στην οδό Φειδίου και στο ξενοδοχείο Τιτάνια που βρίσκεται στην Πανεπιστημίου.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί και ερευνάτε από πυροτεχνουργούς. Κλειστή είναι και η Πανεπιστημίου στο ύψος της Ομόνοιας.

ΝΒΑ στον ΣΚΑΪ
Δύο αγώνες για το πρωτάθλημα μπάσκετ ΝΒΑ θα μεταδώσει ο ΣΚΑΪ την Κυριακή 24 Ιανουαρίου. Στις 01.00 (ξημερώματα Δευτέρας 25/1) θα μεταδοθεί ο αγώνας Τορόντο - Λέικερς και στις 03.00 (ξημερώματα Δευτέρας 25/1) το ματς Νέα Υόρκη - Ντάλας.

Ράλι Ντακάρ στο Eurosport

Το φημισμένο Ράλι Ντακάρ θα καλύψει το Eurosport με απευθείας μεταδόσεις από την Παρασκευή 1-17 Ιανουαρίου.

Οδηγοί και πληρώματα, 184 μοτοσικλέτες και quads, 138 αυτοκίνητα και 50 φορτηγά οχήματα λαμβάνουν μέρος στη φετινή πρόκληση των 9.000 χλμ του Ράλι Ντακάρ, στους δρόμους, τις πίστες, τα βουνά και τις ερήμους της Αργεντινής και της Χιλής.

«Supergoal» σε δύο δόσεις

Η εκπομπή του NovaSports 1 «Supergoal» την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, λόγω των αγώνων της Σούπερ Λίγκα θα προβληθεί σε δύο δόσεις. Το πρώτο μέρος θα μεταδοθεί στις 18.40 μετά το τέλος του ματς Καβάλα - Λεβαδειακός, ενώ το δεύτερο θα προβληθεί στις 21.00, έπειτα από το παιχνίδι Ατρόμητος - Άρης.

Ημιτελικά Λιγκ Καπ Αγγλίας στην NOVA

Τους δύο ημιτελικούς για το Λιγκ Καπ Αγγλίας (Κάρλιγκ Καπ) θα μεταδώσει την επόμενη εβδομάδα η NOVA. Την Τρίτη 5/1 στις 22.00 το NovaSports 2 θα δείξει το ματς Μπλάκμπερν - Άστον Βίλα, ενώ το NovaSports 7 την Τετάρτη 6/1 στις 21.45 θα μεταδώσει τον δεύτερο ημιτελικό Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γ.

Αφιέρωμα η ΕΤ3 στον Σένα

Την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στις 00.30 η ΕΤ3 θα προβάλει το ωριαίο αφιέρωμα στον αδικοχαμένο πιλότο της Formula 1, Άιρτον Σένα. Τίτλος του αφιερώματος είναι «Άιρτον Σένα, η ανεπίσημη πλήρης ιστορία του», παραγωγής του 2009.

Υπήρξε το είδωλο εκατομμυρίων οπαδών της Φόρμουλα 1, αλλά και αθλητών που τον ακολούθησαν και σημερινών πρωταθλητών. Στο αφιέρωμα οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν χρονολογικά στη ζωή και την καριέρα του ταλαντούχου πρωταθλητή.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες