Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ 3,7 ΤΟΝΟΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ...


3,7 τόνοι αλλοιωμένων και ακατάλληλων κρεάτων κατασχέθηκαν από τη Νομαρχία Πειραιά σε κατάστημα εμπορίας και διακίνησης κρεάτων στου Ρέντη.



Τα ακατάλληλα κρέατα βρέθηκαν στο κατάστημα και το φορτηγό-ψυγείο της εταιρίας "Θεσπρωτία Α.Ε." στις παλιές εγκαταστάσεις της Κρεαταγοράς του Ρέντη.

Ειδικότερα, από το φορτηγό ψυγείο κατασχέθηκε 1.5 τόνος σφάγια θηραμάτων, κυρίως αγριογούρουνου, με δυσδιάκριτες, ελλιπείς σημάνσεις ή και ακόμη και απουσία σφραγίδας. Παράλληλα, από το κατάστημα, κατασχέθηκαν 2.200 κιλά διαφόρων κρέατων. Συγκεκριμένα, τα 1.200 κιλά αφορούσαν σφάγια γαλοπούλας που είχαν αλλοίωση στους οργανοληπτικούς χαρακτήρες (οσμή, χρώμα, κακή αφαίμαξη), τα 900 κιλά σφάγια αγριογούρουνου, τα 120 κιλά σφάγια μοσχαριού και τα 15 κιλά σφάγια αρνιού με ελλιπείς σημάνσεις.

Οι 3,7 τόνοι ακατάλληλων κρεάτων μεταφέρθηκαν σε μονάδα αποτέφρωσης, όπως προβλέπει η ισχύουσα Κτηνιατρική Νομοθεσία. Επιπλέον, η Νομαρχία κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Πειραιά και αναμένεται να επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις θα προχωρήσει και στην επιβολή των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία διοικητικών κυρώσεων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες