Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Πρόσωπα και στιγμές του 2009


nooz.gr

Τα πρόσωπα γράφουν ιστορία, αλλά πολλές φορές μια στιγμή μπορεί να αλλάξει την ιστορία. Εμείς καταγράψαμε πρόσωπα και στιγμές που κατά την προσωπική μας άποψη "σημάδεψαν" τη χρονιά που πέρασε, είτε αρνητικά είτε θετικά.

Πολιτικοί, δημόσια πρόσωπα και γεγονότα που ενδεχομένως να επηρέασαν την προσωπική ιστορία καθενός. Η ιστορία θα το κρίνει. Χρόνια πολλά!

Κώστας Καραμανλής


Με όνομα «βαρύ σαν ιστορία» πρέπει να σκέφτεται πως κατάφερε να είναι ο ίδιος άνθρωπος που έβγαλε τη ΝΔ από τη ναφθαλίνη της μουρμούρας και της ηττοπάθειας, την οδήγησε σε δύο μεγάλες εκλογικές νίκες για να πάθει τελικά το μεγαλύτερο στραπάτσο στην ιστορία της συντηρητικής παράταξης.

Κάποιοι, ακόμα και ξένοι δημοσιογράφοι, είπαν ότι κατανάλωνε περισσότερη ενέργεια στο playstation. Tο βέβαιο ότι ποτέ η κυβέρνηση Καραμανλή δεν έπαιξε με τους αυτοματισμούς του playstation, ήταν μάλλον playground.

Όπως έλεγε ο Γάιος Κορνήλιος Τάκιτος «η μεγαλύτερη εξουσία μπορεί να χαθεί με κακή διοίκηση.» Η όπως τραγουδούσε η Ρίτα Σακελλαρίου "ιστορία μου αμαρτία μου λάθος μου μεγάλο".

Η παραίτηση Καραμανλή μετά την εκλογική ήττα



Γιώργος Παπανδρέου

Στο άτυπο ντέρμπυ Παπανδρέηδων – Καραμανλήδων προηγείται με 3-2 διαψεύδοντας όλα τα προγνωστικά και στέλνοντας στον …κουβά όλους όσοι πριν από δυο μόλις χρόνια στοιχημάτιζαν ότι ο «Γιωργάκης» δεν μπορεί να νικήσει τον Καραμανλή.

Ο «Γιωργάκης» έγινε Γιώργος και κατάλαβε ότι έπρεπε πρώτα να σταματήσει τη μουρμούρα στα αποδυτήρια, να επιβληθεί στο ίδιο του το κόμμα και να κάνει και καμιά «αλλαγή».

Στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε η διαφορά «φυσικής κατάστασης» με τον Καραμανλή και έκανε περίπατο. Το ερώτημα τώρα είναι «πότε θα περπατήσει η κυβέρνησή του» γιατί ακόμα μπουσουλάει.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μετά την εκλογική νίκη



Αντώνης Σαμαράς

«Βγήκε από μαντρί, αλλά δεν τον έφαγε ο λύκος» όπως έλεγε ο μέντορας του Ευάγγελος Αβέρωφ, ίσως γιατί αυτός να ήταν τελικά ο λύκος. Στο πιο εντυπωσιακό comeback στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, πήρε την άτυπη ρεβάνς από το Μητσοτάκη και τώρα καλείται να κάνει την πραγματική «υπέρβαση» και να καλύψει τη χαώδη διαφορά από τον πρώην συμφοιτητή του Γιώργο Παπανδρέου, με τον οποίο είχε κάποτε στοιχηματίσει ότι θα κυβερνήσουν τη χώρα!

Δηλώσεις Σαμαρά μετά την ανάδειξή του στην προεδρία της ΝΔ



Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Ο κύριος «the game is over». Ο επικεφαλής του Eurogroup μαζί με τον άλλον Ζαν Κλοντ, τον Τρισέ και τον «σοσιαλιστή» Αλμούνια είναι η «κριτική επιτροπή» στο X factor της ελληνικής οικονομίας. Τώρα πρέπει να «χορέψουμε και να τραγουδήσουμε» στο δικό τους σκοπό, διότι στο τζουκ μποξ αυτοί βάζουν το κέρμα.

Και τα «δίφραγκα» για την ελληνική οικονομία έχουν τελειώσει. «Αν δεν έχετε λεφτά, δανεισθείτε. Μη ζητάτε μικρά ποσά. Ξεπληρώστε τα, όμως, την ημέρα που πρέπει», είχε πει ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Κάτι ήξερε!

Γιουνκέρ και Αλμούνια ζητούν μέτρα



Διαμαντής Ματζούνης- Σοφία Ψυχογιού


Δύο νέα παιδιά, 20 και 23 χρονών, αστυνομικοί που χτυπήθηκαν από τρομοκράτες. Παιδιά και αυτά της γενιάς των 700 ευρώ, παιδιά και αυτά όπως ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Πόσοι όμως θυμόμαστε τα ονόματά τους; Πόσοι βγήκαμε στους δρόμους για αυτά τα παιδιά;

Διαμαντής Ματζούνης



Ρεχάγκελ


Είναι βέβαιο ότι αν φάμε καμιά τεσσάρα στο μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής-διόλου απίθανο, με την Αργεντινή του Μέσι παίζουμε- θα βγουν στα τηλεραδιοπαράθυρα όλοι οι ελληναράδες προπονηταράδες και θα στήσουν νέα Δίκη της Νυρεμβέργης. Και καλά θα κάνουν!

Διότι ο Ρεχάγκελ πεισμώνει και τους διαψεύδει μέσα στο γήπεδο, έχοντας πετύχει πράγματα για τα οποία δεν προϊδέαζε ο πρότερος προπονητικός του βίος. Τελικά ο Ελληνας θέλει το… Γερμανό του και αυτός ο Γερμανός τον… Έλληνα του.

Οι δηλώσεις Ρεχάγκελ για τους αντιπάλους στο μουντιάλ



Γρίπη


Φεβρουάριος 2009. Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης στο Μεξικό. Ένα κοριτσάκι έξι μηνών, το οποίο επέζησε. 10 χιλιάδες τα θύματα παγκοσμίως, 60 στην Ελλάδα. «Η μάσκα του τρόμου», τρέντυ αξεσουάρ του χειμώνα. Φόβος «της μοδός». Βολεύει. Αλήθεια, πόσοι σκοτώνονται ετησίως σε τροχαία;

Εκπληκτικό σατιρικό video clip



Μάικλ Τζάκσον


Γεννήθηκε μαύρος, πέθανε λευκός, έζησε στο γκρι. Ο Μιχαλάκης ο Τζάκσον, για τους ντισκόβιους της χρυσής δεκαετίας του 80, «ένα εμπορικό κατασκεύασμα, μια μηχανή παραγωγής χρήματος» για τους «κουλτουριάρηδες της τέχνης».

Η αλήθεια είναι ότι όποιος δεν έχει χορέψει ή δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να χορέψει με το Τhriller, κινδυνεύει να ζήσει στο γκρι, χωρίς να καταλάβει ότι η ζωή είναι ασπρόμαυρη.

Michael Jackson 1980: She is out of my life



Michael Jackson: Beat it




Μουσείο Ακροπόλεως


Επίτευγμα ή ντροπή των νεοελλήνων; Και τα δύο. Μπαίνοντας, θαυμάζεις την αρχιτεκτονική, μαγεύεσαι! Βγαίνοντας, αντικρίζεις το «διατηρητέο χάος» της σύγχρονης Αθήνας, αισθάνεσαι ως «ντροπή» των προγόνων σου. Και καταλαβαίνεις ότι αν έκαναν μία βλακεία, αυτή ήταν οι απόγονοί τους. Παρεμπιπτόντως, πιο πιθανό είναι να μας δώσουν οι Βρετανοί το Big Ben, παρά τα μάρμαρα του Παρθενώνα!



Β. Παλαιοκώστας


Κορυδαλλός, 22 Φεβρουαρίου, 4 το απόγευμα. Ώρα για… καφέ. Ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκετ Ριζάι καλούν το… ιδιωτικό τους ελικόπτερο, στέλνουν για «τσάι» τους φύλακες, όπως είχαν κάνει και το καλοκαίρι του 2006, γίνονται video game και αποδεικνύουν ότι κακώς αυτή η χώρα λέγεται Ψωροκώσταινα. Παλαιοκώσταινα, θα έπρεπε!

«Κύριος, κύριος, ήρθε ο επισκέπτης με το ελικόπτερο» έλεγε εκείνη την εποχή μια πετυχημένη διαφήμιση για το Joker. Αλήθεια, τι είναι πιο δύσκολο, να πιάσεις το Joker ή να αποδράσει κανείς με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό;

H κινηματογραφική απόδραση-ερασιτεχνικό video







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες