Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ


Την κατασκευή δέκα νέων μονάδων εμπλουτισμού ουρανίου ανακοινώνει το Ιράν σε μία δραματική επέκταση του πυρηνικού του προγράμματος σε πλήρη απαξίωση της διεθνούς κοινότητας. Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ προκαλεί τη Δύση μόλις δύο ημέρες μετά το ψήφισμα καταδίκης της ΙΑΕΑ για τη μυστική πυρηνική μονάδα της Κομ...
Κατόπιν συνεδρίασης του ιρανικού υπουργικού συμβουλίου υπό τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δόθηκε εντολή στον Ιρανικό Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή πέντε εγκαταστάσεων εμπλουτισμού ουρανίου σε τοποθεσίες που έχουν ήδη οριοθετηθεί, ενώ προτείνεται και η κατασκευή άλλων πέντε μονάδων εντός δύο μηνών.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες αφότου η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) καταδίκασε με ψήφισμά της το Ιράν για τη συγκάλυψη της κατασκευής δεύτερης πυρηνικής μονάδας στην πόλη Κομ, ζήτησε την άμεση διακοπή της ανέγερσής της και κάλεσε την Τεχεράνη να παγώσει άλλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τον εμπλουτισμό ουρανίου.

Αντιδρώντας στο ψήφισμα της ΙΑΕΑ, το ιρανικό Κοινοβούλιο κάλεσε τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ να μειώσει το βαθμό συνεργασίας με την Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες