Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΗ ΘΗΛΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ


Ασφυκτικές πιέσεις δέχεται η κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να προχωρήσει σε σκληρά οικονομικά μέτρα...
Ο Διευθυντής της Deutsche Bank ζητά μείωση μισθών σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ 7,5%, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιέζουν να εφαρμοστεί και στη χώρα μας το μοντέλο της Ιρλανδίας, που περιλαμβάνει περικοπές επιδομάτων, πάγωμα προσλήψεων και πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων.

Πάντως, την Τρίτη και την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα προσπαθήσει να υποστηρίξει στο Ecofin, στους ομολόγους του, τον νέο προϋπολογισμό. Παράλληλα, στις αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται στη χώρα μας μεικτό κλιμάκιο της Κομισιόν και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Παραλάβαμε την οικονομία σε τραγική κατάσταση», τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε ότι την ευθύνη για το υψηλό έλλειμμα φέρει αποκλειστικά η κυβέρνηση της Ν.Δ. και όχι μια κυβέρνηση 50 ημερών. Δήλωσε αποφασισμένος για βαθιές τομές και ανατροπές και επανέλαβε ότι θα τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για τις πρώτες 100 ημέρες της διακυβέρνησης. Ο κ. Παπανδρέου έστειλε μήνυμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας πως δεν θα επιτρέψει το Κίνημα να γίνει κράτος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες