Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2010:ΣΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΒΟΣΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ;


Οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων που συγκλονίζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο διαδέχονται η μία την άλλη, με το «Spiegel» να ρίχνει βόμβα μεγατόνων για το ματς του 5ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης για την πρόκριση στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ανάμεσα στη Βοσνία και την Τουρκία...
Η αναμέτρηση -που χαρακτηρίστηκε απ’ όλους τελικός για την κατάληψη της 2ης θέσης και διεξήχθη στις 9 Σεπτεμβρίου στη Ζένιτσα χωρίς να υπάρξει νικητής (1-1)- τελεί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του έγκυρου γερμανικού περιοδικού, υπό έρευνα. Το «Spiegel», βασιζόμενο σε πηγές από την Εισαγγελία του Μπόχουμ, ανέφερε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, πως το παιχνίδι δεν ήταν και τόσο «καθαρό», όπως καταμαρτυρούσε η εικόνα του και επισημαινόταν και στο εν λόγω δημοσίευμα με δεδομένες τις ευκαιρίες και τις φάσεις που είχαν οι δύο ομάδες.
Στο ρεπορτάζ, όμως, αναφέρεται πως στο φάκελο της υπόθεσης των 200 «σικέ» αγώνων που ξεκίνησε από την Εισαγγελία του Μπόχουμ υπάρχει καταγεγραμμένη τηλεφωνική συνομιλία ενός εκ των 15 συλληφθέντων με ένα άγνωστο άτομο, με το οποίο γίνεται η κουβέντα για το πώς μπορεί και πρέπει να «στηθεί» αυτό το ματς.

Το γερμανικό περιοδικό επεσήμαινε στη συνέχεια του δημοσιεύματος πως ήρθε σε επικοινωνία με τη FIFA για να πάρει θέση για το θέμα, με τα στελέχη της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να δηλώνουν πως οποιαδήποτε τοποθέτηση θα γίνει, αν κριθεί απαραίτητο, στις 2 Δεκεμβρίου, οπότε και διεξάγεται η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής παρουσία του προέδρου της Ζεπ Μπλάτερ. Οσο για τις ομοσπονδίες των δυο «εμπλεκομένων», εξέφρασαν την έκπληξή τους για το γεγονός, τονίζοντας πως «είναι αδιανόητα όσα λέγονται για ένα παιχνίδι το οποίο έκρινε τη 2η θέση, με δύο ομάδες να παλεύουν σώμα με σώμα έως το τέλος για τη νίκη».

Και όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της «Bild» πως το συνδικάτο του στοιχήματος είχε ακόμα και συνεργασίες με σεφ ξενοδοχείων όπου διέμεναν οι αποστολές των ομάδων, προκειμένου να δηλητηριάζουν ποδοσφαιριστές για να μην παίζουν, αλλά και απαγωγές συγγενικών προσώπων ποδοσφαιριστών και παραγόντων που δεν επιδείκνυαν διάθεση να συνεργαστούν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες