Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ...


στο μεγάλο λιμάνι δεν θέλει να σκέφτεται το ενδεχόμενο απόσυρσης του Έλληνα πορτιέρο, τι κι αν διανύει το 38ο έτος της ηλικίας του. Ο ίδιος δεν σκέφτεται το τέλος και αυτό επιθυμούν και στον σύλλογο του Πειραιά.

Ο Νικοπολίδης παραχώρησε συνέντευξη στη φωνητική υπηρεσία του Ολυμπιακού (14925), μίλησε για την απόφασή του να φορέσει τα ερυθρόλευκα πριν πέντε χρόνια, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας τερματοφύλακας, ενώ τόνισε πως η ομάδα του δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα, εφόσον δείξει συγκέντρωση και πειθαρχία.


Για το αν νιώθει δικαιωμένος από την επιλογή του να πάει στον Ολυμπιακό: "Φυσικά και νιώθω δικαιωμένος αφού μέσα σ' αυτά τα 5 χρόνια έχω κατακτήσει τόσους πολλούς τίτλους ενώ έχουμε κάνει και καλές πορείες στο Champions League και στο UEFA. Σίγουρα η μετάβαση ήταν δύσκολη γιατί ήρθα από τον Παναθηναϊκό. Είναι δύσκολο ειδικά για τον ποδοσφαριστή. Βρήκα όμως καλό κλίμα και ανθρώπους που ήταν κοντά μου και με την στήριξή τους κατάφερα να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό".

Για το πως βλέπει κάποιος τον Ολυμπιακό ως παίκτης του και ως αντίπαλος: "Ως παίκτης είναι τιμή να αγωνίζεσαι με τον Ολυμπιακό που έχει βαριά φανέλα, οι απαιτήσεις είναι πολλές αλλά όλοι όσοι αγωνίζονται έχουν αυτά τα στοιχεία. Από την άλλη, οι αντίπαλοι μας περιμένουν όλοι να αγωνιστούν εναντίον μας, να μας κερδίσουν και δίνουν το κάτι παραπάνω".

Ερωτηθείς για το ποιός είναι ο λόγος που όλοι οι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα θέλουν να παίξουν στρον Ολυμπιακό: "Όλοι θέλουν να παίξουν στον Ολυμπιακό που είναι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, η ομάδα που πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια. Τα πρωταθλήματα δικαιώνουν τους ποδοσφαιριστές, ενώ οι πορείες σε καταξιώνουν. Είναι βαριά η φανέλα του Ολυμπιακού, πολλές οι απαιτήσεις, θέλει ψυχική δύναμη αλλά και ταλεντο για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις".

Για την μέχρι τώρα πορεία και τον αποκλεισμό από τον Πανσερραϊκό: "Και στο πρωτάθλημα και στο Champions League έχουμε μια καλή πορεία, όμως δεν έχουμε δείξει το θέαμα που θέλουμε, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και πολύ κοντά στην πρόκριση στο Champions League που θα είναι μια μεγάλη επιτυχία αν τα καταφερουμε. Όσο για τον αποκλεισμό, ήταν ένα παιχνίδι νοκ άουτ με μια ομάδα Β' Εθνικής και βαση της δική μας αποδοσης και του αντιπάλου μας ήταν απολύτως δίκαιο το αποτέλεσμα. Το έχουμε ξαναπάθει με τα Γιάννενα μας στεναχωρεί αλλά οι στόχοι της ομάδα είναι πάντα το Champions League και το πρωτάθλημα".

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να πετύχει και φέτος: "Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι κάθε Κυριακή και να κερδίζουμε. Με συγκέντρωση, αυτοθυσία, πειθαρχία δεν έχουμε αντίπαλο και θα είμαστε πάλι εμείς πρωταθλητές".

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: "Το 2004 η πορεία και η κατάκτηση του Euro είναι μια κορυφαία στιγμή. Προσωπικά για μένα το παιχνίδι με την Τουρκια στο "Καραϊσκάκη" ήταν μια απογοήτευση και δεν θέλω ούτε καν να το σκέφτομαι".

Για τις στιγμές που άλλαξαν την καριέρα του: "Πάντα υπάρχουν σταθμοί που δεν μπορείς να θυμηθείς. Υπήρχαν κομβικά σημεία και αποδόσεις που δείχνεις το ταλέντο σου όμως σημασία έχει η πορεία. Από την ομάδα του χωριού που έπαιζα έβλεπα βήμα βήμα μπροστά το στόχο μου και μετά από 23 χρονια αισθάνομαι χαρούμενος που αργά και σταθερά καθιερώθηκα".

Τι θα έλεγε για τα παιδιά που τώρα ξεκινούν: "Θα τους έλεγα να αγαπούν αυτό που κάνουν να σκέφτονται το πως να βελτιώνονται στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και να αποκτούν νοοτροπία επαγγελματία όπου πολλοί δεν έχουν και αργά και σταθερά και με την τύχη να πετύχουν τους στόχους τους".

Για τις δυσκολίες του τερματοφύλακα: "Σίγουρα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ τα πράγματα, το βλέπω τόσα χρόνια. Η δύναμη που έχουν αποκτήσει οι σημερινοι ποδοσφαιριστές είναι ένα πρόβλημα. Οι μπάλες είναι προβληματικές για έναν τερματοφύλακα, τα συστήματα, η επίθετικότητα, η επίθεση που πάιζουν στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι κι αυτό ένα πρόβλημα. Ένας τερματοφύλακας πέρα από το ταλέντο χρειάζεται και συνεχόμενη δουλειά, βελτίωση, ψυχραιμία στις δύσκολες καταστάσεις και συγκράτηση στις καλές γιατί τίποτα δεν είναι εύκολο".

Για την Εθνική που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση αλλά και τα ματς με την Ουκρανία: "Εκ των συστέρων μπορείς να πεις πολλά. Αυτό που όμως προέχει για όλους μας είναι να δούμε τα ματς με την Ουκρανια και να αποφύγουμε την κριτική. Είναι δύσκολα παιχνίδια και για τους δύο. Η πρόκριση είναι 50-50. Έχουμε και εμείς πολλά ατού αλλά νομίζω είναι πρόκληση για τα νέα παιδία να παίξουν σ' ένα παγκόσμιο Κύπελλο αν με το καλό περάσουν. Πιστεύω πως θα δώσουν το 100% και με την βοήθεια όλων μας μπορούν να τα καταφέρουν".

Για την ζωή των ποδοσφαιριστών: "Πάντα κοιτάμε κορυφή και κανένας δεν κοιτάει τι γίνεται πιο κάτω. Σίγουρα όταν παίζεις σε ΟΣΦΠ, ΠΑΟ ΑΕΚ έχεις υψηλές απολαβές όχι όμως για πολλά χρόνια. Σίγουρα υπάρχουν υψηλές αμοιβές, υπάρχουν όμως και προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην Β' και Γ' Εθνική. Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές κάνουν την ίδια σκληρή προπόνηση με μας αλλά αμείβονται με πολύ λιγότερα και με το κίνδυνο να τραυματιστούν και να μην μπορούν να ξαναπαίξουν. Ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να σκέφτεται καθαρά επαγγεματικά. Πρέπει να ξυπνάει και να κοιμάται έχοντας στο μυαλό του το πως να βελτιώνεται, ποιός είναι ο καλύτερος τροπος ζωής, να είναι ξεκούραστος, να κάνει προπόνηση δίνοντας το 100% και να αγωνίζεται με τις ιδανικότερες συνθήκες. Αυτό χρειάζεται μια επαγγλεματική εκπαίδευση των ίδιων των ομάδων σε νεότερους για επαγγελματική νοοτροία όμως δυστυχώς κανείς δεν το κάνει μέχρι τώρα".

Για το ρόλο της οικογένειας: "Η οικογένεια παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Είναι η ισορροπία ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή γιατί στα κακά απότέλεσμα και τις κακές αποδόσεις η οικογένεια είναι πάντα κοντά και βοηθάει να ανταπεξέλθεις σ όλες τις δυσκολίες. Βέβαια και στις μεγάλες χαρές σε φέρνει στα ίσα σου γιατί μπορείς να χάσεις το μυαλό σου. Οι οικογένεια λειτουργεί σαν ισσοροπιστής και σε βοηθάει πάντα να είσαι σε μια καλή κατάσταση".

Για το μυστικό της επιτυχίας: "Δεν υπάρχει μυστικό αλλά μόνο σεβασμός στον εαυτό μου σ αυτά που έχω στην ομάδα και στους φιλάθλους. Πάντα αυτό ήταν το σκεπτικό μου. Θέλω η ομάδα και οι φίλαθλοι να είναι ευχαριστημένοι από την παρουσία μου στο γήπεδο αλλά και εκτός".

Για το τέλος της καριέρας του κι αν το σκέφτεται: "Ποτέ δεν σκέφτομαι το τέλος ειδικά όταν είμαι στην αρχή της χρονιάς γιατί έχει γίνει πολλές χρονιές. Φέτος είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου θέλει συγκέντρωση και πολύ δύναμη για να μπορέσεις ανταπεξελθεις κι αν από τώρα σκεφτόμουν το τέλος θα την έχανα. Δεν θέλω να χάσω τη χρονιά, θέλω να είναι καλύτερη και πιο επιτυχημένη".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες