Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!!!!!!!ΠΑΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-3 ΣΕΤ...


Τεράστια νίκη του Ολυμπιακού στη "ζούγκλα" του Μετς με 3-2 σετ. Τα παλικάρια του Άντερς Κρίστιανσον έδειξαν με ποιο τρόπο αγωνίζονται οι πρωταθλητές και γλέντησαν τους πράσινους μέσα στο σπίτι τους....

Η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε και πάλι... Ο Ολυμπιακός δεν νοιάστηκε ούτε για τη ζούγκλα του Μετς, ούτε για τις διακοπές από τη ρίψη αντικειμένων, ούτε από την "γκέλα" του Γεροθόδωρου στο πλέον κρίσιμο κομμάτι του δεύτερου σετ και κατάφερε να συνεχίσει το γλέντι απέναντι στον Παναθηναϊκό. Πέρσι, είχε νικήσει δυο φορές στο... εξοχικό της Γλυφάδας και φέτος συνεχίζει το ίδιο στο Μετς.

Οι ερυθρόλευκοι, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ επικράτησαν με 3-2 σετ του Παναθηναϊκού (πάνω από 2,5 ώρες το ματς) και έδειξαν ότι και φέτος είναι έτοιμοι να βρεθούν στον θρόνο τους. Οι μάγκες του Άντερς Κρίστιανσον άντεξαν στην πίεση του κόσμου, ανταπεξήλθαν όλων των δυσκολιών, επιστράτευσαν κάθε ικμάδα της δύναμής τους και πήραν τους δυο πόντους της νίκης (έναν ο ΠΑΟ για τα δυο σετ) απέναντι στον αιώνιο αντίπαλο.

Πέρσι, σε εννέα παιχνίδια ο Ολυμπιακός νίκησε έξι φορές τους πράσινους και φέτος ξεκίνησε με το δεξί, στέλνοντας μήνυμα σε όλους. Οι ψυχάρες του Πειραιά έφτασαν τους έξι βαθμούς φέτος, μείωσαν στους δυο από την ομάδα του Στέλιου Καζάζη και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Λεονάρντο Καλντέιρα, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στην επίθεση, όμως συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους γι' αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα.

Ο αγώνας

Το πρώτο σετ του αγώνα ήταν και το πιο συγκλονιστικό, καθώς κρίθηκε στις τελευταίες φάσεις. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν πολύ καλύτερα, προηγήθηκαν με 8-4 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ, όμως ένα μπλακ άουτ έβαλε τον Παναθηναϊκό στο ματς, που πέρασε μπροστά μέχρι και με 15-13. Οι δυο ομάδες στη συνέχεια πήγαν χέρι-χέρι, αλλά δυο άσοι στο φινάλε του κακού στην επίθεση Όλι Κούναρι έβαλαν τον Ολυμπιακό στο τιμόνι του οδηγού.

Εν συνεχεία, το δεύτερο κομμάτι του αγώνα ήταν επίσης κλειστό, αλλά συμμαδεύτηκε από ένα σοβαρό λάθος του Γεροθόδωρου, ο οποίος στο 17-16 έδωσε ένα υποτιθέμενο μπλοκ άουτ σε καρφί του Αγκάμεζ και έγινε το 18-16 αντί να έρθουν οι δυο ομάδες στα ίσα. Εντέλει, οι πράσινοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν αυτό το δώρο και να ισοφαρίσουν σε 1-1, επικρατώντας με 25-23.

Το τρίτο σετ, ήταν επίσης συναρπαστικό ως προς το τελικό 25-27, αλλά ουδείς θα πρέπει να αισθάνθηκε... περηφάνεια με αυτά που έγιναν από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Με το σκορ στο 16-15 και ενώ οι δυο ομάδες πήγαιναν στους πάγκους για το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ, εκτοξεύτηκαν αντικείμενα από τις εξέδρες. Ένα από αυτά, βρήκε τον Παύλο Κουζούνη εκατοστά κάτω από το αριστερό μάτι και προκλήθηκε αιμάτωμα. Ένα μπουκάλι βρήκε και τον Άντερς Κρίστιανσον και η συνέχεια ήταν επίσης... αποκρουστική.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού πήγε στα αποδυτήρια και γύρισε με τη συνοδεία του Καζάζη, ώστε να συνεχιστεί έπειτα από διαβουλεύσεις και συστάσεις το παιχνίδι. Οι μάγκες του Πειραιά δεν πτοήθηκαν, έδειξαν ότι δε μασάνε και μπόρεσαν να κάνουν δικό τους το σετ με εντυπωσιακό μπλοκ του Κούναρι πάνω στον Αγκάμεζ στο τέλος.

Οι παίκτες του Κρίστιανσον ήταν πολύ κακοί στο τέταρτο σετ, δεν έπαιξαν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους, ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός και ψύχραιμος και έφτασε στο άνετο 25-18. Το 2-2 έστελνε τις δυο ομάδες στο τάι μπρέικ, εκεί που χρειάζεται καθαρό μυαλό, ποιότητα παικτική και φυσικά ψυχή. Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν περίσσευμα...

Μπορεί, οι γηπεδούχοι να προηγήθηκαν με 6-3, αλλά ο Ολυμπιακός γύρισε την εις βάρος του κατάσταση. Στην αλλαγή τερέν ήταν μπροστά με 8-7 και εν συνεχεία με 13-12. Τότε, ο Μίλκοβιτς πήρε πάνω του την επίθεση και κέρδισε το μπλοκ άουτ, για να τελειώσει το ματς με άσο ο Σίμον Τίσερ και να σωπάσει οριστικά και αμετάκλητα τους πράσινους οπαδούς, που αποδείχτηκαν άκρως... αφιλόξενοι οικοδεσπότες. Πάντως, η απάντηση ήρθε από τους παίκτες με τα ερυθρόλευκα και ήταν αποστομωτική...

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ήταν ο Καλντέιρα, με καλά διαστήματα ο Μίλκοβιτς, ενώ ρεκόρ πόντων απέναντι στους κόκκινους έκανε ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ. Όμως, έφυγε και πάλι με σκυμμένο το κεφάλι από το ταραφλέξ...

Παναθηναϊκός (Καζάζης): Χριστοφιδέλης 9 (8/23 επ., 1 μπλοκ, 68% υπ. - 47% άριστες), Ζαγκούμνι 4 (2 μπλοκ), Αγκάμεζ 36 (29/52 επ., 6 μπλοκ), Λάππας 8 (6/9 επ., 47% υπ. - 16% άριστες), Σμαραγδής 7 (6/11 επ., 1 μπλοκ), Πανταλέων 13 (10/15 επ., 3 μπλοκ) / Παπαδημητρίου -λ 71% υπ. - 58% άριστες, Ψάρρας.
Ολυμπιακός (Κρίστιανσον): Κούναρι 12 (7/25 επ., 3 άσοι, 2 μπλοκ, 79% υπ. - 51% άριστες), Τίσερ 5 (3 άσοι), Ανδρεάδης 5 (4/8 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 14 (11/17 επ., 2 μπλοκ), Μίλκοβιτς 24 (23/51 επ.), Καλντέιρα 22 (20/32 επ., 60% υπ. - 56% άριστες) / Στεφάνου-λ 83% υπ. - 66% άριστες, Σουλτανόπουλος, Αγγελόπουλος.

Τα σετ: 27-29, 25-23, 25-27, 25-18, 12-15



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες