Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΗ ΣΕΡΒΙΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥ...


Στο Βελιγράδι, σήμερα, είναι ημέρα πένθους, εξαιτίας του θανάτου του Γάλλου φιλάθλου, Μπρις Τατόν, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε άγρια από χούλιγκαν, στις 17 Σεπτεμβρίου, πριν από τον ποδοσφαιρικό αγώνα Παρτιζάν - Τουλούζ.


Ο Μπρις Τατόν, επί 12 ημέρες έδινε μάχη για τη ζωή, στην εντατική του Κλινικού Κέντρου Σερβίας (KCS), φέροντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τη θωρακική χώρα. Χθες, στις 10 το πρωί (τοπική ώρα), ο 28χρονος Γάλλος άφησε την τελευταία του πνοή.

Κάτοικοι του Βελιγραδίου επισκέπτονται από χθες τη γαλλική πρεσβεία για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο νεαρό, αφήνοντας λουλούδια και ανάβοντας κεριά. Το υπουργείο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάλεσε τους πολίτες που θέλουν να τιμήσουν τη μνήμη του νεκρού, να αποθέσουν λουλούδια και να ανάψουν κεριά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, που δημιουργήθηκε στο κέντρο της πόλης.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, αλλά και νεολαίες πολιτικών κομμάτων προγραμματίζουν για σήμερα και αύριο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά της βίας.

Ο Μπρις Τατόν και οι σύντροφοί του δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς της Παρτιζάν, ενώ κάθονταν σε κεντρική καφετέρια της πόλης. Τα ΜΜΕ στη Σερβία δημοσιεύουν μαρτυρίες πολιτών, που αναφέρουν ότι οι Γάλλοι φίλαθλοι όχι μόνο δεν προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, αλλά αντίθετα φορούσαν φανέλες με το εθνόσημο της Σερβίας και διασκέδαζαν χωρίς να ενοχλούν.

Οι οπαδοί της Παρτιζάν τούς επιτέθηκαν με σιδερολοστούς και ο Μπρις Τατόν, που δεν κατάφερε να διαφύγει, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα, με αποτέλεσμα να πάθει ρήξη αορτής και να χάσει τις αισθήσεις του.

Η αστυνομία, δύο ημέρες αργότερα, συνέλαβε δέκα άτομα, που προφυλακίστηκαν και αντιμετωπίζουν πλέον την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Για το αδίκημα αυτό προβλέπεται ποινή φυλάκισης μέχρι 40 έτη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες