Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

5 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ...


Από την αφάνεια στη λάμψη του ΝΒΑ οδηγούν οι αγγελόπουλοι τον ολυμπιακό!Πέντε χρόνια πριν αυτή την εποχή, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να ακούσουν τη καρδιά και το ένστικτό τους και να αναμιχθούν στη διοίκηση της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού. Μια κίνηση που έμελλε να αλλάξει το ρου της ιστορίας του μπασκετικού Θρύλου. Μέσα σε αυτή τη πενταετία ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έχουν επενδύσει ένα ποσό μαμούθ που αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ (!) κι έχουν μετατρέψει τους "ερυθρόλευκους" από μια μέτρια ομάδα της Α1, σε ανταγωνιστή των συλλόγων του ΝΒΑ.


Με διαρκείας στη φυσούνα

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος δεν "ξύπνησαν" μια μέρα Ολυμπιακοί. Ήταν φανατικοί φίλοι της ομάδας μπάσκετ και μάλιστα από τους πλέον πιστούς. Από τη στιγμή που ο Ιωαννίδης ανέλαβε τον πάγκο στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 90, οι Αγγελόπουλοι έγιναν μόνιμοι κάτοικοι του ΣΕΦ. Οι θέσεις τους από τα εισιτήρια διαρκείας που είχαν κάθε σεζόν, ήταν πάνω από τη φυσούνα των αποδυτηρίων και τις αποχωρίστηκαν μόνο όταν ενεπλάκησαν οι ίδιοι στη διοίκηση του συλλόγου. Οι ιστορίες για τη παρουσία τους στα φάιναλ-φορ και στους μεγάλους αγώνες είναι γνωστές. Η κορυφαία, πάντως, είναι αυτή που είχε λάβει χώρα το 1997. Τα δύο αδέρφια επέστρεψαν στην Αθήνα από τη Ρώμη, μαζί με το τσάρτερ που μετέφερε τους θριαμβευτές πρωταθλητές Ευρώπης, κι όταν έφθασε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκανε κάτι μοναδικό. Έφυγε "σφαίρα" από το αεροπλάνο και συναντήθηκε με έναν φίλο του και μαζί πήγαν στο γκολφ της Γλυφάδας, για να αποθεώσουν την ομάδα, κατά την έξοδο της με το πούλμαν! Αν αυτό δεν είναι αγνό πάθος για τον Ολυμπιακό τι είναι;

Τα πρώτα βήματα

Το καλοκαίρι του 2004 ήταν το χειρότερο στη σύγχρονη ιστορία του μπασκετικού Ολυμπιακού. Η ομάδα είχε τερματίσει στην 8η θέση της Α1 κι ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από τη διοίκηση. Λεφτά δεν υπήρχαν ούτε για δείγμα και στο λιμάνι γίνονταν μεταγραφές επιπέδου Μισιακού. Οι Αγγελόπουλοι ήρθαν σε επαφή με τον Σωκράτη Κόκκαλη και γρήγορα επιτεύχθηκε μια συμφωνία κυρίων. Η πρώτη τους κίνηση ήταν να φέρουν στο λιμάνι τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό Γιόνας Καζλάουσκας. Έναν προπονητή που εκτιμούσαν βαθύτατα για το στιλ μπάσκετ που πρέσβευε. Ο Καζλάουσκας είχε οδηγήσει τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη κατάκτηση της Ευρωλίγκα το 1999 με γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ. Μάλιστα ο Γιώργος Αγγελόπουλος είχε βρεθεί στο φάιναλ-φορ του Μονάχου και είχε παρακολουθήσει από κοντά την εκπληκτική ομάδα της Ζαλγκίρις.
Από τα πρώτα τους βήματα, οι Αγγελόπουλοι έδειξαν τη… ροπή τους προς το μαγικό κόσμο του ΝΒΑ. Το πρώτο μεγάλο όνομα που απέκτησαν ήταν ο Ρότζερ Μέισον τζούνιορ, ο οποίος πλέον κάνει σπουδαία καριέρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Βέβαια εκείνη η σεζόν ήταν μεταβατική και η ομάδα δεν κατάφερε κάτι καλό και απλά τερμάτισε όγδοη.

Επένδυση σε κορυφαία ταλέντα

Από το καλοκαίρι του 2005, οι Αγγελόπουλοι στην ουσία ανέλαβαν να "τρέχουν" την ομάδα και ξεκίνησαν τις μεγάλες επενδύσεις. Πρώτα απ' όλα στράφηκαν στα κορυφαία ταλέντα του παγκοσμίου μπάσκετ. Βασιλόπουλος και Σχορτσιανίτης ντύθηκαν στα ερυθρόλευκα, ενώ αποκτήθηκε και ο Ρεινάλντας Σειμπούτις που είχε οδηγήσει τους Λιθουανούς στο χρυσό μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων. Επίσης προστέθηκαν στο ρόστερ σπουδαίοι Έλληνες παίκτες, όπως ο Χατζής και ο Παπαμακάριος, ενώ τις δύο θέσεις των Αμερικανών κάλυψαν ο Τάιους Έντνι (πρωταθλητής με τη Ζαλγκίρις το 1999) και ο Κούινσι Λιούις.
Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να έρθουν. Ο Θρύλος έφθασε στην οκτάδα της Ευρωλίγκα και για ένα σουτ αποκλείστηκε από το φάιναλ-φορ και στην Α1 προκρίθηκε στους τελικούς.

Το καλοκαίρι της εκτόξευσης

Το καλοκαίρι του 2006 ήταν η ώρα της μεγάλης έκρηξης. Οι Αγγελόπουλοι έκαναν τον Άρβιντας Ματσιγιάουσκας να λύσει το συμβόλαιο του με τους Χόρνετς του ΝΒΑ, για να υπογράψει για τέσσερα χρόνια στο θρύλο έναντι 8,8 εκατομμυρίων ευρώ! Ήταν το μεγαλύτερο συμβόλαιο που είχε δοθεί σε Ευρωπαίο παίκτη, γεγονός που έκανε τις ομάδες του ΝΒΑ να αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό σαν ισότιμο ανταγωνιστή σε θέματα μεταγραφών. Βέβαια ο Λιθουανός με τους διαδοχικούς του τραυματισμούς και την αχάριστη συμπεριφορά του, διέψευσε τις υψηλές προσδοκίες που υπήρχαν από αυτόν, αλλά η απόκτηση του άνοιξε τη πόρτα για πολλούς NBAers.
Παράλληλα είχε έρθει και ο Άλεξ Άκερ από τους Πίστονς, ενώ οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν διστάσει να δώσουν ένα εκατομμύριο ευρώ για να προσλάβουν τον τρεις φορές πρωταθλητή Ευρώπης με τη Μακάμπι Πίνι Γκέρσον.

Ο "Δράκος" και ο Τζος

Η ομάδα συνέχισε να πρωταγωνισθεί, αλλά ήταν φανερό πως με τον Γκέρσον δεν μπορούσε να κάνει το βήμα παραπάνω. Βέβαια για να πούμε όλη την αλήθεια το 2007 ο Πηλοιδής ήταν αυτός που είχε στερήσει την υπέρβαση στον Ολυμπιακό, καθώς στον τρίτο τελικό με τον Παναθηναϊκό είχε κλείσει τα μάτια στο καθαρό φάουλ του Διαμαντίδη πάνω στον Πεν. Το σκορ θα είχε γίνει 1-2 και ο Θρύλος θα είχε πάρει το πρωτάθλημα μέσα στο ΣΕΦ, αλλά (δυστυχώς) η ιστορία έγραψε πως ηττήθηκε με 3-2. Στην Ευρωλίγκα έφθασε και πάλι στην οκτάδα, αλλά δε διεκδίκησε το φάιναλ-φορ και στα μέσα της περιόδου 2007-08, οι Αγγελόπουλοι έκαναν τη μεγάλη κίνηση.
Έδιωξαν τον Γκέρσον κι έφεραν τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Η ομάδα οργανώθηκε άριστα σε αγωνιστικό επίπεδο και το καλοκαίρι του 2008, έγινε η κίνηση που συγκλόνισε το παγκόσμιο μπάσκετ.
Οι Αγγελόπουλοι έφεραν τον περιζήτητο φρι-έιτζεντ του ΝΒΑ Τζος Τσίλντρες, δίνοντας του 20 εκατομμύρια δολάρια για τρία χρόνια. Τον έκαναν τον πιο ακριβοπληρωμένο ξένο όλων των εποχών και "νίκησαν" στα ίσια το ΝΒΑ.
Έτσι το καλοκαίρι που μας πέρασε πρόσθεσαν ακόμα δύο σπουδαίους NBAers σε ηλικία ακμής, όπως ο Βον Ουέιφερ και ο Λιθουανός Λίνας Κλέιζα.

Οι τίτλοι έρχονται

Τον προηγούμενο Ιούνιο, η ΚΑΕ πέρασε και τυπικά στα χέρια των Αγγελόπουλων. Η μεταβίβαση των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη ολοκληρώθηκε και πλέον το μόνο που λείπει είναι οι τίτλοι. Το σήμα της ομάδας άλλαξε, οι ιδιοκτήτες έχουν έτοιμο το πλάνο για ένα νέο γήπεδο μπάσκετ και είναι μαθηματικά βέβαιο πως οι τίτλοι θα έρθουν σύντομα. Το σίγουρο είναι ένα: Ότι θα είναι πολλοί, διότι η χρυσή εποχή των Αγγελόπουλων έχει μόλις ξεκινήσει.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες