Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 120 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ...


Συνεχώς αυξάνονται τα θύματα στα νησιά Σαμόα, εξαιτίας του καταστροφικού περάσματος του τσουνάμι. Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές και αξιωματούχους.




"Πρέπει να υπάρχουν πάνω από 100 νεκροί, η τελευταία καταμέτρηση πραγματοποιήθηκε στις 14.00 τοπική ώρα (04.00 ώρα Ελλάδας) και μετρήσαμε 84 πτώματα", δήλωσε εργαζόμενος στο νοσοκομείο Τουπού Ταμασίσι των Σαμόα. Στην αμερικανική Σαμόα έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους.



Σε πολλές δεκάδες ανέρχονται επίσης οι αγνοούμενοι στα νησιά Σαμόα, ενώ έχει διακοπεί η επικοινωνία με πολλά χωριά. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για πέντε ως 10 νεκρούς στο βόρειο νησί των Τόνγκα, το Νιουατοπουτάπου.



Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως η καταστροφή στις Σαμόα είναι αφάνταστη. "Οι παραλίες γύρω από παραθαλάσσια χωριά είναι γεμάτες πτώματα", σύμφωνα με τον νεοζηλανδικό ιστότοπο Stuff. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κύματα ύψους 6 μέτρων παρέσυραν αυτοκίνητα και ανθρώπους και ότι οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι ηλικιωμένοι και παιδιά.



Ο σεισμός μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS) έγινε στις 20.48 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, και το επίκεντρο του εντοπίζεται σε απόσταση 200 χλμ νοτιοδυτικά της Απία, σύμφωνα με προκαταρκτική έκθεση της USGS.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες